Dezső Ilona kiállítása Nagyrábén

Dezső Ilona kiállítása Nagyrábén
Szokatlan helyszínen, szokatlan módon köszöntötték nagy létszámban megjelenő barátai és más érdeklődők Dezső Ilona Annát advent második vasárnapjának délutánján Nagyrábén, a Református Egyház helyi gyülekezetének imatermében – tájékoztatta szerkesztőségünket tudósítónk, Koropnai Sándor.

„Tündérkert” címmel festményeiből nyílt kiállítása mellett két irodalmi kötetének bemutatója is volt ezen az ünnepnapon.

A képkiállítást megnyitó Michels Richard helyi református lelkész, az alkotó ember hitének és a közösség erejének kapcsolatának napjainkban minden eddiginél jelentősebb hatását, a művészeti alkotások lélektükröző jellegét tartotta fontosnak abból a harmóniából amelyet az alkalom adott.

Az irodalmi alkotásokat bemutató író társak barátsággal köszöntötték a sárréti kis falu „új születű irodalmárát”. A novelláskötet bemutató Bíró Gyula, kiemelte az írások erényeiként, hogy azok a mindennapok történeteit mesélik el közelmúltunk és napjaink emberi vívódásairól, örömeiről. Kocsis Csaba a szép kiállítású verses kötetről hangsúlyozta a versek képszerségét és egy-egy vers kapcsolatát a kiállítás képeivel.

Az ünnepelt is megajándékozta a megjelenteket azzal, hogy a készülő új kötetének egyik írásának felolvasásával serkentette visszaemlékezésre és gondolkodásra hallgatóságát.

Koropnai Sándor