Sport

2016.10.02. 12:35

A DEAC-nak a becsületgól se sikerült a Szekszárd ellen

Debrecen - A listavezető Szekszárd debreceni vendégjátéka során sokáig jól tartották magukat a DEAC lányai a női élvonalbeli futsalbajnokság 3. fordulójában, de aztán több buta hiba sima vereséghez vezetett. A debreceniek azonban egyenes derékkal jöhettek le a pályáról szombat este, mert a sérülések és a betegségek ellenére is okosan, ügyesen futsaloztak.

Debrecen - A listavezető Szekszárd debreceni vendégjátéka során sokáig jól tartották magukat a DEAC lányai a női élvonalbeli futsalbajnokság 3. fordulójában, de aztán több buta hiba sima vereséghez vezetett. A debreceniek azonban egyenes derékkal jöhettek le a pályáról szombat este, mert a sérülések és a betegségek ellenére is okosan, ügyesen futsaloztak.

A támadások végét még tanulniuk kell, hogy jobban fejezzék be, de egészében véve a válogatottakkal teli Szekszárd megdolgozott a sikerért rendesen, vagyis nem vallottak szégyent a cívisvárosiak. Ma szembesültek azzal talán először úgy igazán, hogy milyen egy top csapat ellen játszani az NB1-ben.

A vendégek első találata igen szerencsétlenül esett. Egy belőtt labda elsuhant mindenki előtt és a hosszú sarokban kötött ki (0-1). Pedig a félidő több mint felében nem igazán tudott mit kezdeni velünk a favorit Szekszárd. A második pedig nem sokkal a szünet előtt akadt be egy hátul elkövetett baki következményeként - nem hiányzott (0-2). A debreceniek kevés alkalommal veszélyeztettek komolyan, de az is kimaradt. Ugyanakkor már az első félidőben többen pályára léptek a DEAC keretéből, olyanok is, akik szinte semmilyen tapasztalattal nem rendelkeznek még az élvonalat illetően - az ellenfél ezzel szemben az első körben a Győrt 6-0-val hazaküldő, a másodikban pedig a bajnoki címvédő Astrát idegenben 4-3-ra legyőző Szekszárd volt.

A második félidőben többet merészkedtek előre a hazaiak, ám ebben benne volt a hibázás lehetősége hátul. A Szekszárdnál Bogárdi megszerezte harmadik gólját, és még ugyanebben a percben gyakorlatilag eldőlt a találkozó, mert ismét a szekszárdiak örülhettek (0-3, 0-4). Ezt követően is hajtott a DEAC a becsületgólért, hol Radics Ági, hol Urai Bia indult meg hátulról, de a végén valahogy legyűrte a túlerő a próbálkozásokat, pedig szép egyéni vagy olykor csapatjáték előzte meg helyzeteinket. Horváth Viki is befűzte párszor majdnem a teljes szekszárdi sort, de csak majdnem. Ha más már nem tudott közbeavatkozni, kapusuk hárított bravúrral (Vikivel szemben ziccert is fogott), de Erdős Edinának is volt igéretes lövése (utána csúnyán letarolták, ami viszont nem volt szép). Sőt, még az első játékrészben az újonc Tóth Zsuzsi is odakerült a kapu elé, ám pár centit tévesztett.

A vége felé még egyszer eredményes tudott lenni a Szekszárd (0-5). Megérdemelten győztek, viszont örömüket látva kijelenthető, hogy megdolgoztak ezért a sikerért.

A DEAC kapujába visszatért a hét elején balesetezett Katona Barbi, aki hatalmas védésekkel bizonyította elhivatottságát. Az egész bebreceni csapat dicsérhető, hiszen pár hét alatt nem lehet utolérni egy annyi tapasztalattal rendelkező együttest, mint mondjuk mostani ellenfelük, de emelt fővel ki lehet kapni. Reméletőleg megmarad a tartás a lányokban, és a jövőben akkor amikor viszont lehetőség kínálkozik a pontszerzésre, élni fognak vele.

Ez most az állás

A Szekszárd továbbra is listavezetője a női futsal NB1-nek, míg a DEAC egyelőre csak 1 ponttal rendelkezik (az első körben az Airnergy együttesével ikszeltek a debreceniek). A diósgyőrieknek azonban még nincs pontjuk (eggyel kevesebbet játszottak eddig), vagyis ők az utolsók, a DEAC pedig (3 fordulót követően) furcsa, de hármas holtversenyben az Astrával és az Airnergy-val a 6-7-8. helyen osztozik másokkal.

Az NB1-es újonc Göcsej nagyon jól kapa el a bajnoki rajtot, hiszen két meccsét is megnyerte, és előkelő helyen (2.) tanyázik a tabellán.

Legközelebb egyébként éppen a címvédő Astra látogat Debrecenbe: október 8-án, szombaton 19.00-tól DEAC - ASTRA találkozó a debreceni DESOK-ban!

- deac.hu -


MESTERMÉRLEG

Sólyom Attila: - A csapatom nagyon jól játszott. A sokkal jobb játékerőt képviselő listavezető ellen sokáig helytálltunk. Fejben sem fáradtunk el, végig bírtuk a mérkőzést. Az apró hibáinkat viszont góllal büntette az ellenfél. Hiányérzetem a becsületgól elmaradása miatt van. A helyzeteink megvoltak ehhez, de nem sikerült értékesíteni egyiket sem. A lányok maximálisan betartották az előzetesen megbeszélt taktikát. Ezúttal lábon is végig ott voltunk, ezáltal kevés lehetőséget adtunk a Szekszárdnak. Nekik sokkal képzettebb és gyorsabb játékosai vannak. Egyes embereink most szembesültek vele, hogy az NB1-ben ilyen sebességgel is lehet játszani a futsalt. Gratulálok a Szekszárdnak!


Női futsal NB1, 3. forduló

2016. október 1., Debrecen, DESOK

DEAC - Szekszárd 0-5 (0-2)

Gólszerző: Bogárdi (3), Buchmüller, Ganczer


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!