Devecseri iskolai verekedés

Több mint tíz gyereket hallgattak már meg a Rendőrőrsön a hétfői iskolai verekedéssel kapcsolatban az ajkai rendőrök.

Az iskolai agresszióról és annak megelőzéséről a kapitányság bűnügyi előadója kedd reggel óta folyamatosan órákat tart az iskolában és segít feldolgozni a gyerekeknek az őket ért traumát.

A Gárdonyi Géza Általános Iskolában könnyű sérülést szenvedett hétfőn egy 13 éves lány, amikor összeverekedett egy szintén 13 éves lánnyal. A két diák szünetben, az öltözőben esett egymásnak, ezt több gyerek látta, néhányan be is kapcsolódtak közülük.

Az egyik 13 éves lány másfél órával később a hasát fájlalta, ezért orvost hívtak hozzá, kórházba került, de mivel kiderült, hogy nincs komolyabb baja, hazaengedték. Az Ajkai Rendőrkapitányság csoportos garázdaság miatt indított eljárást az ügyben – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A rendőrség hétfőn nagy erőkkel vonult ki az iskolához, mert úgy tudták, tömegverekedés tört ki az intézményben. Mire kiértek, már véget ért a verekedés, és egy lányt kórházba vittek. Korábban az iskola igazgatója azt állította: szó sem volt tömegverekedésről, valaki rosszindulatból, félrevezető információkat adott a rendőrségnek.