Deutsch: ne költhessenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra

Brüsszel – Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a 2019-es uniós költségvetéshez benyújtott módosító indítványa szerint a jövő évben 4,3 milliárd euróval emelné a regionális fejlesztési forrásokat. A képviselő támogatja, hogy ne költsenek uniós forrásokat az illegális bevándorlást elősegítő célokra. A többi között ezt tartalmazza az a sajtóközlemény, amelyet Deutsch Tamás csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

A képviselő indítványa szerint az uniós tanács zárolná az illegális migráció kezeléséhez kapcsolódó, mintegy 460 millió euró kötelezettségvállalást és 94,5 millió euró kifizetést kitevő forrásokat, mert a tagállamok nem tudtak megállapodni az ehhez kapcsolódó kérdésekben.

“Ez a tanácsi döntés teljes mértékben tükrözi a magyar érdekeket, így az Európai Parlamentben mindent meg fogunk tenni ezen álláspont megvédése érdekében” – fogalmazott.

Deutsch Tamás elmondta azt is, hogy 2019-ben is rekord összegű kohéziós forrás kifizetése várható Magyarországon, ezért kiemelten fontos, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a tagállami számlák kiegyenlítésére.

A teljes hétéves uniós pénzügyi kerettervet meghatározó szempont, hogy elkerülhető legyen a korábbi programok zárásánál felvetődött kifizetési krízis, amikor ugyanis a ciklus végére nem maradt elég forrás a költségvetésben. Ezzel a következő, 2020 után kezdődő uniós fejlesztési programok pénzei is biztosítva lennének – húzta alá a politikus.

– MTI –