Dermesztően jó hír: vb lesz a Debrecen Jégcsarnokban

Akt.:
Archív felvételünk a 20005-ös debreceni vb-ről.
Archív felvételünk a 20005-ös debreceni vb-ről. - © Fotó: HBN
Debrecen – Immár a negyedik jégkorong világbajnokságnak ad otthont Debrecen.

Magyarország mellett még öt nemzet, Dánia, Norvégia, Kazahsztán, Fehéroroszország és Franciaország küzd meg április 12. és 18. között Debrecenben, a Divízió I/A U18-as jégkorong világbajnokságon. A csapatok körmérkőzéses rendszerben döntik majd el az elsőség sorsát, vagyis tizenöt találkozót láthatnak majd a Debrecen Jégcsarnokban.

– Jó érzés kijelenteni, hogy idén sem marad a város világesemény nélkül. Nem véletlen, hogy az elmúlt években ennyi nagyszabású sporteseményt rendezhettünk meg a cívisvárosban, hiszen az infrastruktúra adott, a szakembereinknek és a lelkes közönségnek hála pedig felejthetetlenné tudunk varázsolni minden tornát – mondta el a vb kapcsán tartott sajtótájékoztatón dr. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója elárulta, az eddigi három vb-hez képest újdonság, hogy ezúttal nem a Főnix Csarnok, hanem a Debrecen Jégcsarnok lesz az otthona a hokisoknak. Illetve meglepetéssel is készülnek a szervezők, ugyanis a tavaly októberben felavatott jeges edzőcsarnokban egyfajta szurkolói klubot alakítanak ki.
Glen Williamson, a Magyar Jégkorong Szövetség utánpótlás programvezetője, egyben az U18-as korosztály vezetőedzője szerint óriási kihívás lesz ebben az erős mezőnyben helytállni, de persze mindent meg fognak tenni a siker érdekében. A magyarok mestere majd csak később hirdeti ki a keretet, de elképzelhető, hogy debreceni fiatalnak is szurkolhat a közönség.


A tervezett program:

Április 12., vasárnap
13 óra: BLR–NOR
16.30: HUN–DEN
20 óra: FRA–KAZÁrilis 13., hétfő
16.30: NOR–FRA
20 óra: DEN–BLRÁprilis 14., kedd
16.30: KAZ–HUN

Április 15., szerda
13 óra: DEN–FRA
16.30: HUN–BLR
20 óra: NOR–KAZ

Április 16., csütörtök
16.30: BLR–FRA

Április 17., péntek
13 óra: KAZ–DEN
16.30: NOR–HUN

Április 18., szombat
13 óra: KAZ–BLR
16.30: FRA–HUN
20 óra: DEN–NOR