Sínekre sodródott egy autós Hajdú-Biharban, pénzbüntetést kaphat

A 4808-as út
A 4808-as út - © Forrás: Google Maps
Hajdú-Bihar – A férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emeltEK vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon.

A debreceni férfi 2017. november 22-én a délelőtti órákban esős, kedvezőtlen időjárási viszonyok között haladt személygépkocsival Kismarja felől Nagykereki felé a rossz minőségű 4808-as számú úton.

A vádlott a fenti körülményeket figyelmen kívül hagyva a jármű sebességét nem megfelelően választotta meg, és egy jobbra ívelő kanyarból kiérve megcsúszott, majd megpördült. A férfi ezt követően nem tudta uralni az autót, az a közúttal párhuzamosan kialakított vasúti sínre sodródott, miközben kidöntött egy, a mozdonyvezetők tájékoztatását szolgáló előjelzést és annak elektromos vezetékét is elszakította. Miután a vádlott észlelte, hogy a gépkocsit nem tudja kimozdítani a vasúti sínről, a történtekről telefonon értesítette a sárándi vasútállomást.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon – olvasható az ügyészség honlapján. A tárgyalás mellőzésére irányuló vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.Derecske.
HAON.HU


hirdetés