Sárándi leventék vitték el a magyar zászlót

Sáránd – Erdélyi, érmelléki, valamint szlovákiai településekkel van kapcsolat.

A hagyományokat szem előtt tartva, fokozatosan építi ki testvér-települési kapcsolatait a Debrecenhez közeli, közel két és félezer lakosú Sáránd. Etéddel 2015. március 15-én kötöttek együttműködési megállapodást. 77 esztendővel ezelőtt Sárándról leventék vitték el a magyar zászlót az erdélyi, Hargita megyei településre, az eseményre emlékezve alakult ki a partnertelepülési kapcsolat.

Az érmelléki Éradony, Értarcsával és Gálospetrivel ugyancsak élénk a kapcsolata Sárándnak. Évente legalább két alkalommal találkoznak a helységek képviselői. A négy évtizeddel ezelőtt már meglévő kapcsolatát igyekszik újraéleszteni Sáránd és a szlovákiai Nagykövesd. Ennek írásos dokumentuma ugyan még nincs, de mindkét településben megvan a szándék az együttműködésre.

HBN

Címkék: , ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Derecske.
HAON.HU


hirdetés