Robbanás, tűz, autóbaleset – karácsonykor sem pihentek a megyei tűzoltók

Akt.:
Robbanás, tűz, autóbaleset – karácsonykor sem pihentek a megyei tűzoltók
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – A karácsonyi hétvégén sem pihentek a megye tűzoltói. Több autóbaleset és néhány tűzeset is megdolgoztatta őket.

Árokba hajtott egy személygépkocsi pénteken a délben, Nyíradonyban, az Ady Endre utcában. A helyi hivatásos tűzoltók előbb csörlő segítségével kivontatták az út menti árokból a járművet, majd feszültségmentesítették azt. Az autóban egy ember utazott, ő nem szenvedett sérüléseket.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy péntek délután Derecskén, a Köztársaság utcában. A hozzá érkező mentőknek az ajtó kinyitásában a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget.

Nagy mennyiségű füst áramlott vissza egy családi ház szobájában lévő fűtőberendezéshez csatlakoztatott kéményből pénteken kora este. A debreceni Pacsirta utcában történt esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kéziszerszámokkal eltávolították a fűtőberendezésből az éghető anyagokat, majd átszellőztették a lakást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy vályogból épült kunyhó berendezése pénteken este Nyírábrányban, a Rákóczi utcában. A lángokat a nyíradonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Az eset során egy ember, az épület lakója szenvedett enyhe füstmérgezést.

aaaaycccc

Meggyulladt az összehordott gallyfa egy családi ház pincéjében, Debrecenben, a Sillye Gábor utcában. A füsttel telítődött helyiségben a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Családi házzal egybeépített kazánház kapott lángra szombat délelőtt Nyíradony-Aradványpusztán, az Iskola utcában. Az épület lángjait a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg, valamint két gázpalackot is kihoztak az égő épületből.

Felrobbant a kazán vasárnap délután Hajdúnánáson egy Mátyás király utcai melléképületben. A nagy erejű robbanás kidöntötte a melléképület egyik falát is. A kazánban lévő tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Négy személygépkocsi hajtott egymásba tegnap délután Hajdúszoboszló külterületén, a 4-es számú főúton. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba borult. A gépkocsikat a helyi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit, szivárgást azonban egyiknél sem tapasztaltak. A járművekben összesen öten utaztak, közülük egy fő szenvedett könnyű sérüléseket. A műszaki mentés és helyszínelés idején a forgalom félpályán haladhatott.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –Derecske.
HAON.HU


hirdetés