Nem becsülik le az Ajkát a lokisták

Bücs Zsolt
Bücs Zsolt - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DVSC az Ajkával mérkőzik meg a Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé jutásért.

Bár még mindig tart a Fradi utolsó percben történő legyőzése okozta eufória a Loki-szurkolók körében, máris itt az újabb feladat a piros-fehérek előtt: kedden 18.30-tól az FC Ajka otthonában játszanak Magyar Kupa-odavágót.

A debreceniek ellenfele az NB III Nyugati csoportjában vezeti a tabellát, úgy, hogy az eddig lejátszott 16 meccséből 14-et megnyert, a többit pedig döntetlenre „hozta le”. Azaz tulajdonképpen egy friss másodosztályú gárda lesz a hajdúságiak ellenfele.

Emellett az is figyelmeztető kell, hogy legyen a cíviseknek, hogy az Ajka az előző körben az MTK-t búcsúztatta az MK-ban. Hiába szerezte meg a vezetést az elsőosztályú együttes Kanta révén, az ajkaiak Nagy Mihály és Horváth Péter góljaival kiverték a fővárosiakat.

Tisztelik az ellenfelet

– Masszív, lelkes csapattal találkozunk kedden este, amely ugyebár NB I-es ellenfele testén keresztül került be a legjobb 32 közé – figyelmeztetett Bücs Zsolt, a DVSC pályaedzője. – Az is árulkodó, a legfelső három osztály csapatai közül csupán az Ajka veretlen már, vagyis jó gárdáról beszélünk. Tiszteljük az eredményeiket, és eszünk ágában sincs lebecsülni őket! Az mindenképpen előny, hogy most már két mérkőzésen dől el a párharc, szeretnénk olyan eredményt elérni az odavágón, hogy jó esélyünk legyen a továbbjutás kivívására – mondta a tréner, akinek megemlítettük, a Ferencváros legyőzése után biztosan jó a hangulat a Lokinál.

– Egy olyan felfokozott hangulatú rangadó után, mint amilyen a szombati is volt, nehéz a kupameccsen ugyanolyan hőfokon izzani, de az a feladatunk, hogy topállapotban lépjen pályára a csapat kedden este is – jelentette ki Bücs Zsolt.

A ajkai találkozón vélhetően olyanok is szerepet kapnak a Debrecenben, akik az utóbbi bajnokikon kevesebb szóhoz jutottak, és néhány fiatal pályára lépése sem lenne meglepetés.

Az FC Ajka–DVSC Magyar Kupa-összecsapást azok is követni tudják, akik nem utaznak el a helyszínre, hiszen a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

TN


Debrecen - Az FTC ellen, szombaton Zsóri Dani álomgóljával 2-1-re megnyert bajnoki rangadó után tovább pörög a Loki menetrendje. Nincs megállás, kedden máris következik a Magyar Kupában való megmérettetés. Bódiék kedden este fél héttől Ajkán szeretnének biztató eredményt elérni a február 26-i,...

Debrecen - Az újonc Zsóri Dániel "előugrott a cilinderből" és hatalmas góljával eldöntötte a Ferencváros elleni rangadót. Van az úgy, hogy az egyszeri tudósító eldönti úgy nagyjából a 80. perc táján, hogy amennyiben minden úgy marad, nagyjából mivel fogja felütni a mérkőzésről szóló tudósítást a ...Derecske.
HAON.HU


hirdetés