Mindig a hazát akarta szolgálni

Akt.:
Bíró Sándor
Bíró Sándor
Debrecen – Bíró Sándor rendőr főtörzsőrmester a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon végzi munkáját tizennyolc éve, mint kutyavezető rendőr. Szolgálati helye Debrecenben van, a Nemzetközi Repülőtéren dolgozik.

Pályafutása első négy évében közterületi járőrként szolgált, majd átment a rendőrségen belül egy speciálisabb helyre. Nagy hatással volt rá, hogy a családja több tagja is a rendőr szakmát választotta, többek között édesapja és testvére is. De nem ez volt a legfontosabb szempont, amikor úgy döntött, hogy a hazát fogja szolgálni. Nagyon szereti az állatokat, ezért mindig is kutyás rendőr szeretett volna lenni.

Élete egyik legnagyobb sikereként élte meg, amikor két éve Dunakeszin a rendőrkutyák és kutyavezetők versenyén, a robbanóanyag kereső kategóriában a dobogó legfelső fokára léphetett.

Nagyon kedveli a négylábúakat, ezért szabadidejében is velük foglalkozik. A kutyás sportokért rajong, az ebeket rendőrségi célra szokta előképezni.

Sárándon él feleségével és gyermekével, egy tizenhat hónapos kislány szerető édesapja.

HBN


A jelölt

Név: Bíró Sándor

Kategória: rendőr

Munkahely: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság


Fotó: Pixabay
Debrecen - Arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megkeresni Hajdú-Bihar megye hétköznapi hőseit. Azokat az embereket, akik a saját területükön valami olyat alkottak, amely mások érdekeit tartja szem előtt; napi hozzáállásuk példamutató és követendő, munkájuk során akár saját életüket is kockázt...Derecske.
HAON.HU


hirdetés