Megnyitották a derecskei tanuszodát

Tanulás és szórakozás az uszoda célja
Tanulás és szórakozás az uszoda célja - © Fotó: Molnár Péter
Derecske – Mintegy 415 millió forintból készült el Derecskén a régóta várt tanuszoda. Bakó István polgármester kifejtette, a városban volt létjogosultsága annak, hogy uszodát építsenek. A létesítménnyel elérték, hogy a sportcsarnok környezete egy sportközponttá váljon, hiszen többek között kondipark, focipálya és most már egy tanuszoda is található a csarnok mellett.

A gyerekek már birtokba is vehették a péntek délutáni átadó után a tanuszodát. A városban már régóta nagy igény volt arra, hogy egy uszodát építsenek, hiszen a fürdő már évtizedekkel ezelőtt bezárt.

– A lakosok többször felkerestek, és elmondták, szeretnék, ha a településen lenne uszoda, ahol a gyerekek tanulhatnának úszni, és szabadidőt is hasznosan lehetne eltölteni – kezdte beszédében Bakó István, Derecske polgármestere.

dr-1Fotó: Molnár Péter

– Nagy öröm volt számunkra, mikor kiírták a pályázatot tanuszoda építésére, és bár a folyamat nem volt egyszerű, végül átadhatjuk a létesítményt.

Korán kell kezdeni

Vitányi István országgyűlési képviselő kifejtette, a cél az, hogy minden gyerek tanuljon meg úszni, és megszeresse a sportolást. Hozzátette, a kormány az utóbbi időben azon dolgozik, hogy minél több új tornatermet, tantermet és tanuszodát építsenek, Hajdú-Biharban eddig két új tornaterem, és a derecskei tanuszoda készült el.

dr-2Fotó: Molnár Péter

– Fontos, hogy mihamarabb úszni tanuljanak a gyerekek, éppen ezért szeretnénk, ha minden járásban lenne egy tanuszoda. A létesítmény ráadásul az élsportolóknak is kedvez, hiszen nem egy példa van arra, hogy egy néhány ezer fős településről bajnokok kerülnek ki – hangsúlyozta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

BRDerecske.
HAON.HU


hirdetés