Ismét lábra kap az ipar Derecskén

Akt.:
Zerényi Imre társtulajdonos, valamint Bodó Sándor (b2) Zerényi Imre (b1), Talián Bálint (b3),Talián Attila (b4) és Talián Szabolcs (b5) társtulajdonosok társaságában
Zerényi Imre társtulajdonos, valamint Bodó Sándor (b2) Zerényi Imre (b1), Talián Bálint (b3),Talián Attila (b4) és Talián Szabolcs (b5) társtulajdonosok társaságában - © Fotó: Némethy Norbert
Derecske – Korszerűbb eszközpark, új hegesztőcsarnok, több munkahely lehet.

441 millió forintos kormányzati támogatásból összesen közel 1,1 milliárd forint összértékű kapacitásbővítő fejlesztés valósul meg a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft.-nél. A támogatásnak köszönhetően a vállalat derecskei üzemében egy új hegesztő csarnok épülhet és a kapcsolódó eszközpark is megújulhat. A csarnok építését jövőre kezdik. Erről írtak alá szándéknyilatkozatot a pénteki ünnepélyes eseményen a kft. derecskei telephelyén.

Jó helyre ment a támogatás

Bakó István, Derecske polgármestere kiemelte, hogy a térség egyik legfontosabb kenyéradói a kétkezi munkásokat és a szakmunkásokat foglalkoztató vállalkozások. Így egy ilyen jellegű beruházás hatalmas segítség mind az önkormányzat, mind a település lakói számára.

Talián Bálint, a befektető társaság ügyvezetője mérföldkőnek nevezte a mai napot, majd a hosszú távú gondolkodás és a beruházás fontosságát emelte ki. Elmondta: a gazdasági válság előtt időszakban több mint kétszáz dolgozója volt a derecskei üzemnek, és bár volt, hogy a létszám ötven fő alá esett, de a cég túllépett a válságon, és nagymértékű beruházásokba kezd.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkár szerint a követendő példa a közös munka. Már az ötlet kivitelezésében, a megvalósításban és végig az elszámolási időszakban is együtt kell dolgozni. Ebben partnerre leltek a Ferrokov cégben is, hiszen a cég nem először érdemli ki a meghirdetett támogatást, és ez azt mutatja, hogy a támogatás jó helyre kerül. A hiányszakmák felkutatása és a foglalkoztatás növekedése mellett a korszerűsítés is célja a programnak. Olyan dolgozók betanítása, akik a közeljövő robotizációjában is megtalálják a helyüket.

– Némethy Norbert –Derecske.
HAON.HU


hirdetés