„Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”

„Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince”
© Fotó: magánarchívum
Sáránd – Az Alföldön is megterem a jó szőlő, és a jó bor… – ezt vallják a sárándiak is. Ennek szellemében 13. alkalommal rendezték meg a Debrecen melletti községben a borversennyel egybekötött borbált szombaton délután a helyi közösségi házban.

A Sárándi Hagyományőrző Egyesület, karöltve Sáránd Község Önkormányzatával, 13. alkalommal tartotta meg a falu mára már hagyományossá vált bormustráját, majd az esti borbált. A mustrára több mint 40 nedűt neveztek be a helyi és környékbeli gazdák és borkedvelők, melyet háromféle kategóriában bírált a szakmai zsűri: fehér, vörös és rozé.

A helyi borászok közül idén Kádár Szabolcs, Szabó Antal és Gyönyörű Zsigmond látta el a szervezői feladatokat, és háromtagú szakmai zsűri bírálta a jobbnál jobb alföldi borokat. Jó borokból idén sem volt hiány, hiszen az időjárás kedvezett a szőlőtermesztésnek is – mondták el a szervezők.

Fotó: magánarchívum

„Külön öröm az, hogy a magyar kultúra napja alkalmából tartott programok között, a helyi iskola szépkiejtési versenye mellett, a több mint 10 éves hagyományokkal rendelkező bormustra is helyet kapott, mely mára már nagyszabású bállá nőtte ki magát” – emelte ki Dézsi András, Sáránd polgármestere.

Az éjszakába nyúló bálon a jó hangulatról a Rocco Band zenekar és Pércsi Dániel prímás, valamint a Sárándi Férfi Dalárda gondoskodott.

Fotó: magánarchívum

– Juhász-Szabó Balázs –Derecske.
HAON.HU


hirdetés