Este már gyérítik a szúnyogokat

Akt.:
Este már gyérítik a szúnyogokat
© Fotó: Matey István, archív
Hajdú-Bihar – Légi úton összesen 6200 hektár területen, földi eljárással pedig 3300 hektáron végeznek szúnyoggyérítést Hajdú-Biharban ezen a héten a katasztrófavédelem által megbízott szakemberek.

Debrecenben kedden este kezdődhet a munka, amely során légi úton 2400 hektáron, földi eljárással pedig 900 hektáron juttatják ki a deltametrin-hatóanyagú készítményt – tájékoztatott a Napló érdeklődésére Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. A cívisvárosban a tervek szerint szerdán és csütörtökön is dolgoznak, és ezek alkalmával 2600 hektárt légi úton, 1600 hektárt pedig földi eljárással permeteznek.

Mindezek mellett kedden Esztár, Gáborján, Hencida, Kismarja, Pocsaj és Szentpéterszeg is szerepel a megye keddre beütemezett települései között. Szerdán ugyanakkor Hajdúszoboszló 1100 hektáros területén is végeznek légi gyérítést, majd szombaton Tiszagyulaháza következik.

Az alkalmazott deltametrin-hatóanyagú készítmény veszélytelen az emberekre, a melegvérű állatokra és a növényekre, és elegendő belőle hektáronként fél liternyi mennyiség – hívta fel a figyelmet Mukics Dániel. A szóvivőhelyettestől megtudtuk azt is, hogy amennyiben az időjárás miatt nem lehetséges elvégezni az adott gyérítést, akkor általában két nap múlva szokták pótolni a munkát.

VA


Budapest - Az országos szúnyoggyérítési program nyolcadik hetében, hétfőtől újabb 60 ezer hektáron, 148 település belterületén irtják a szúnyogokat a katasztrófavédelem irányításával - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t. Mukics Dáni...Derecske.
HAON.HU


hirdetés