Drog mint családi biznisz? – Pont került a derecskei ügy végére

Akt.:
Drog mint családi biznisz? – Pont került a derecskei ügy végére
© Fotó: police.hu
Derecske – Kábítószerrel kereskedett a derecskei család, a rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát – olvasható a police.hu-n.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett és kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást derecskei és hosszúpályi lakosokkal szemben – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint közleményükben írják, a Derecskei Rendőrőrs munkatársai 2016. szeptember 11-én 15 óra körül Derecske, Bacsó Béla utcában megállítottak egy gépkocsit, és igazoltatták a benne utazókat. A rendőrök az intézkedés során átvizsgálták a sofőr és utasai ruházatát, csomagjait, valamint a járművet és egyikőjüknél, illetve az autóban több kisebb csomag kábítószergyanús anyagot találtak. Az egyenruhások a 26 éves hosszúpályi L. Gyulát kábítószer birtoklás vétség elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták – áll a híradásban.

A hajdú-bihari nyomozók látókörébe került három személy, akiktől a beszerzett információk szerint L. Gyula vásárolta a tiltott szert. A derecskei lakosokat a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra. A megalapozott gyanú szerint a család otthonukban, közösen csomagolt kábítószeradagokat, amelyeket később értékesítettek. A rendőrök átkutatták a gyanúsítottak házát, ahol több száz csomag kábítószergyanús anyagot és a kábítószer kiméréshez szükséges eszközöket, valamint készpénzt találtak – derül ki a közleményből.

Fotó: police.hu

Tájékoztatásuk szerint a nyomozók a 44 és 22 éves férfiakat, valamint a 42 éves nőt elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket. A nyomozó hatóság őrizetbe vette a három személyt, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság elrendelt.

Fotó: police.hu

A nyomozati munka eredményeként a rendőrök az ügyben 15 kábítószer-fogyasztót is azonosítottak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a négy gyanúsítottal szemben – szakértők bevonásával – folytatta az eljárást, amelynek vizsgálati szakaszában a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.


Hajdúhadház - A hajdúhadházi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a huszonnégy éves nőt. A rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy Hajdúhadházon egy nő új pszichoaktív anyagot árul az otthonában. A nyomozók 2018. december 13-án kutatást tartottak a nő házában, ahol kábítószergyan...

Hajdú-Bihar - A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján Debrecenben kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel a rendőrök – adta hírül a police.hu. A hajdú-bihari rendőrök a TEK műveleti egységeivel és a Cívis Közterületi Támogató Alosztállyal közösen november 28-án Debrecen...Derecske.
HAON.HU


hirdetés