Dézsi András lett Sáránd polgármestere

Debrecen/Sáránd – A függetlenként indult Dézsi Andrást választották Sáránd polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – közölte az MTI-vel a helyi választási iroda vezetője.

Bálint Erika Katalin elmondta: a hajdú-bihari település 1908 választópolgára közül Dézsi Andrásra 389-en szavaztak, a korábbi polgármester, a szintén független Szántó József 339 szavazatot kapott, az MSZP jelöltjére, Nagy Józsefnéra pedig 277-en voksoltak. Érvénytelen szavazat 23 volt.

A településen képviselő-választást is tartottak, a hat képviselői helyre huszonnégyen pályáztak – tette hozzá.

A 2350 lakosú Sárándon azért kellett időközi önkormányzati választás tartani, mert a képviselő-testület szeptember 5-én feloszlatta magát, arra hivatkozva, hogy nem tud együtt dolgozni Szántó József polgármesterrel.

– MTI –


Sáránd - A Sárándi Önkormányzat a már hagyománnyá vált Község Napjára és a Vásári Sokadalomba várta az érdeklődőket szombaton. Mazsorettek felvonulásával indult a nap, majd az Ákombákom bábcsoport szórakoztatta a gyermekeket. A felnőttek zenés-humoros műsorszámokkal töltekezhettek, a sokadalomban...

Sáránd - Soha nem volt eddig ennyi fejlesztés a község életében mint most; ennek oka a sikeres közmunkaprogram. A falu polgármestere, Szántó József, arról beszélt lapunknak, hogy nagyon jól haladnak a településen a fejlesztések. Szántó József, Sáránd polgármestere | Fotó: Kovács Péter Meg lehet...Derecske.
HAON.HU


hirdetés