80 éves nőt rabolt ki egy kokadi testvérpár

Akt.:
Előzetesben a testvérpár
Előzetesben a testvérpár - © Fotó: Police.hu
Debrecen, Kokad – Egy Debrecenben történt lopással is kapcsolatba hozható az a két kokadi fiatal férfi, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy 80 éves nőt.

Mint arról korábban hírt adtunk, egy férfi tett bejelentést a rendőrségre június 19-én éjjel fél 12 körül arról, hogy idős feleségét két férfi kirabolta Debrecenben, az Andaházi utcában. A rendőrök a helyszínre mentek, ahol széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. A beszerzett információk segítségével a nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 21 éves K. Gy-t és 19 éves testvérét, K. N-t.

A debreceni nyomozók a kokadi testvérpárt a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen június 26-án otthonukban elfogták, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, gyanúsítotti kihallgatásukat követően pedig bűnügyi őrizetbe vették őket. A nyomozó hatóság előterjesztést tett a két fiatal férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Debreceni Járásbíróság június 28-án elrendelt.

A nyomozás adatai szerint K. Gy. és testvére földre rántotta a 80 éves sértettet, majd kitépték a kezéből a táskáit és elmenekültek a helyszínről. Az idős nő az esés következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrök házkutatást tartottak a gyanúsítottak otthonában, ahol több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyek a sértett táskáiban voltak. A fiatalok beismerő vallomást tettek, továbbá elmondták, hogy a táskákat, valamint a bennük lévő tárgyak egy részét elégették.

A nyomozók az ügy felderítése során megállapították, hogy a testvérek egy június 15-én történt debreceni lopással is kapcsolatba hozhatóak.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a gyanúsítottakkal szemben rablás bűntett, valamint lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Debrecen - A debreceni rendőrök elfogták azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint kiraboltak egy 80 éves nőt. Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre június 19-én 23 óra 30 perc körül arról, hogy idős feleségét két férfi kirabolta Debrecenben, az Andaházi utcában. A rendőrök a helyszí...

Címkék: , ,


Derecske.
HAON.HU


hirdetés