360 fokos videó: Derecskén megmutatták, hol van a kutya elásva

360 fokos videó: Derecskén megmutatták, hol van a kutya elásva
© Fotó: Kiss Dóra
Derecske – A nem megfogható, a köznyelvben élő mondásokat elevenítettek meg egy tárlat formájában Derecskén, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A két ötletgazda a győri Buzás Mihály és Zugmann Zoltán szélnek eresztették a fantáziájukat, és nem rejtették véka alá a Nem létező tárgyak című kiállításukat.

A kocka el van vetve

A tárlat értelmezésében Bordán Lajos, a művelődési központ programszervezője volt segítésünkre. – Ezzel a kiállítással nagyjából két évvel ezelőtt találkoztunk egy szakmai napon, akkor nagyon megtetszett, és most sikerült elhozni Derecskére – vágott bele Lajos.

– A szólások és közmondások alternatív értelmezését mutatja be a fiataloknak, akik rendszerint nagy nevetésekkel nyugtázzák a tárlat „komolyságát”; ez is volt a kiállítás célja – idézte fel az alkotókkal folytatott beszélgetést a programszervező, majd hozzátette: – A kiállítás a fiatalabb generációnak készült, ezzel is kihangsúlyozva a kreativitás fontosságát. A tárgyak olyan használati eszközökből készültek, melyek nagyon sokszor otthon vagy egy háztartási boltban is fellelhetők. Mint Bordán Lajostól megtudtuk, nagyon sok ötlet érkezett az újabb szólások megalkotására a közönségtől, így bízunk benne, hogy az alkotók nem csak elhúzták előttünk a mézes madzagot. Az ingyenes kiállítás február 21-ig tekinthető meg.

Kiss Dóra | Hírek360.hu


Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera háta mögött! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!Derecske.
HAON.HU


hirdetés