“Deportálni a cigányokat?”

Akt.:
Mohácsi László, a Jobbik képviselője
Mohácsi László, a Jobbik képviselője - © Fotó: HBN
Hajdú-Bihar – A Hajdúhadházon található cigánygettó rögvalósága szinte harmadik világbeli állapot, országos probléma. Ha Orbán Viktor miniszterelnök szerint a cigányok Európa rejtett erőforrásai, akkor „lehetne deportálni őket, hogy kibontakozhassanak” – mondta Mohácsi László, a Jobbik képviselője a megyei közgyűlés pénteki ülésén, amikor a megújult hajdúhadházi szociális rendszerről szóló előterjesztést tárgyalták.

Előbbi megfogalmazástól Pajna Zoltán elnök és Bulcsu László alelnök is óva intette a képviselőt, kérve, koncentráljon az előterjesztés céljára.

A közgyűlésen a hajdúhadházi polgármester, Csáfordi Dénes a szociális ügyek rendezéséről szólva első napirendi pontként arról beszélt, miként orvosolják helyben azt a korábbi gyakorlatot, miszerint a segély alanyi jogon járt.

– A foglalkoztatást, elvándorlást, szociális rendszert illetően sok megoldandó probléma van a településeken, ezért szinte csak negatív híreket hallani, különösen a tízezer lélek alatti helységekről. Pedig ha létezik pozitív jövőkép, és kommunikáljuk is azt, példa lehet a többi település számára is. Ezért a megyei közgyűlésen bevezetik a jó példák, követendő modellek bemutatását – jelentette be Pajna Zoltán elnök pénteken.

HBN


Lezárul a fejlesztési időszak
Hajdú-Bihar – Kilenc napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők a megyei közgyűlésben pénteken.