Depeche Mode: jövő áprilisban új lemez, utána világkörüli turné

New York, 2012. július 24., kedd (MTI) – Jövő áprilisban jelenik meg a Depeche Mode új stúdióalbuma, amelyet világkörüli turné követ; erről a brit elektronikus csapat menedzsere, Jonathan Kessler beszélt az amerikai Rolling Stone magazinnak.

“A Depeche Mode Kaliforniában, egy Santa Barbara-i stúdióban rögzíti az új anyagot, amely 2013 áprilisában jelenik meg. A zenekar világkörüli turnét tervez a lemez bemutatására” – mondta a menedzser. Santa Barbarában él Martin Gore, a csapat zenei felelőse.

A szintipop/elektronikus zene egyik legnagyobb hatású formációja 1980 óta működik, és három alapító tag – a billentyűs hangszereken, gitáron játszó és vokálozó Martin Gore, az énekes Dave Gahan, valamint a billentyűs Andy Fletcher – alkotja jelenleg is az együttest. Az egyelőre cím nélküli új album a tizenharmadik lesz a sorban, a legutóbbi három évvel ezelőtt jelent meg Sounds of the Universe címmel.

Jonathan Kessler szerint a jövő évi koncertsorozat állomásai már idén ősszel ismertté válnak.

A Depeche Mode énekese, Dave Gahan idén a Soulsavers nevű formáció lemezén énekelt, Martin Gore a Depeche Mode egykori tagjával, Vince Clarke-kal VCMG néven tavaly jelentetett meg közös lemezt, Fletcher producerkedéssel és dj-zéssel foglalkozott az elmúlt időkben. A zenekar legutóbb 2010 januárjában lépett fel Budapesten.

MTI