Demszky Gábor gratulált Tarlós Istvánnak

Gratulál Tarlós István új főpolgármesternek Demszky Gábor, a főváros korábbi vezetője.

A leköszönő politikus szerint Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet. Demszky Gábor egyúttal gratulál a szocialista Horváth Csabának és a közgyűlésbe bejutott LMP-nek is. Arra kéri az összes pártot, hogy semmilyen rövidtávú cél érdekében ne működjenek együtt a Jobbikkal.

Demszky Gábor szerint Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a budapestiek érdekeit. Abban bízik, hogy törekedni fog arra, hogy ne csak a most rá szavazók főpolgármestere legyen, hanem a fővárosiak azon többségéé is, akik nem adták rá a voksukat.

A leköszönő főpolgármester gratulált Horváth Csabának, a szocialista jelöltnek is, amiért az erős politikai ellenszélben végigcsinálta a kampányt. Arra kéri, hogy a legnagyobb ellenzéki párt budapesti vezetőjeként sokkal konstruktívabb ellenzéke legyen Tarlós Istvánnak, mint a Fidesz volt korábban. Így tehát a városvezetés javaslatait ne politikai, hanem szakmai alapon ítélje meg.

Demszky Gábor gratulált az LMP-nek is, hogy bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe. Azt javasolja az új képviselőcsoportnak, hogy néhány hónapig a tanulásra, a fővárosi ügyek megismerésére koncentráljanak. Szerinte komoly lehetőség előtt állnak, hiszen új szemléletükkel képesek lehetnek felfrissíteni a Fővárosi Közgyűlés munkáját.

Egyúttal Demszky Gábor arra kérte a közgyűlésbe bejutott “három demokratikus pártot”, hogy soha, semmilyen rövidtávú cél érdekében ne működjenek együtt a Jobbikkal.

– Független Hírügynökség –