Demokratikus Koalíció (DK): Debrecen nem lehet uradalmi központ!

Akt.:
Demokratikus Koalíció (DK): Debrecen nem lehet uradalmi központ!
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – Néhány hónappal ezelőtt úgy tűnt, az Orbán-kormány fontos és megtisztelő szerepet szán a cívisvárosnak, egy újabb fővárost szeretnének létrehozni. Ám az újabb hírek elkeserítenek – jelentette ki Varga Zoltán (DK) önkormányzati képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, szerinte a városnak szánt szerep még véletlenül sem az, amit az önkormányzat gondolt: Debrecen nem Európa Kulturális Fővárosa, vagy az ország második legnagyobb városa, hanem egy uradalmi központ.

– Ebben majd a diktatúra és annak felkent oligarchái számára biztosíthat terepet a szabad rabláshoz és a családi vagyon gyarapításához – fogalmazott, s szerinte Debrecen lerohanására már az engedélyt is megadták. – Magas körökből származó információk szerint Mészáros Lőrinc és Andy Vajna már a következő hónapokban ráteheti a kezét az önkormányzati média nagyobb részére, a Loki tulajdonjogára, valamint a Modern Városok Programban megígért beruházások hasznára. Ezért felszólítom Papp László polgármestert, hogy ne engedje a várost lerohanni, elfoglalni vagy megvenni! – emelte ki.

Reagált a Fidesz-KDNP-frakció: A polgármester a város érdekeit képviseli

A közgyűlés többségi frakciója a reagálás szerint azon tanakodik, hogy Varga Zoltán milyen tudatmódosító szer hatása alatt állhat. Azt írták, Debrecen polgármestere eddig és a jövőben is a város érdekeit képviseli, legyen szó városfejlesztésről, munkahelyteremtő beruházásokról, vagy sportról. A DVSC kapcsán leszögezték, hogy a város tulajdonrészét nem kívánják a későbbiekben sem értékesíteni.