Demján: "Nem fogyott el a türelmünk"

A különadók bevezetése még mindig jobb, mintha 300-350 forint lenne az euró – mondta sajtótájékoztatóján Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke. Rossz a helyzet, de ezért nem a mostani kormányt okolja – mondta még, hozzátéve: “Nem fogyott el a türelmünk”.

A kormány második gazdasági intézkedéscsomagja remélhetően csak egy része a változtatásoknak, és elkezdődik az állami kiadások csökkentése is, mert 300 ezer fölösleges alkalmazott van – mondta csütörtökön sajtótájékoztatón Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöke.

A bankadó és a másik két szektoradóról Demján azt mondta, hogy amikor nincs mozgástér az államháztartás hiánya kapcsán, akkor “benne van a kalapban” a különadó. De ez a kisebbik rossz, mint az, ha nem tartjuk a deficitet és emiatt 300-350 forint lesz az euró árfolyama. Rossz a helyzet, de ezért nem a mostani kormányt okolja – fejtette ki a VOSZ elnöke, hozzátéve: nem ideológiai alapon mondja ezt. “Nem fogyott el a türelmünk” – fűzte hozzá.

– Független HÍrügynökség –