Délután négy óráig lehet licitálni Kolonics György kenujára

Szerda délután négy óráig lehet licitálni Kolonics György egyedi versenykenujára Magyarország egyik legnagyobb internetes aukciós portálján.

A kenu kikiáltási ára 1 forint volt, a licit szerda reggel 5 órakor 456.001.- forinton állt. Az aukció május végén indult, a befolyt összeggel a felajánlók a Kolonics Alapítványt segítik, amely kajakokkal és kenukkal támogatja a fiatal tehetségeket.

A jótékonysági árverést az ország egyik legnagyobb aukciós portálja, a Vatera.hu a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Kajak.hu oldallal együtt szervezi. Kolonics György kenuja egyedi darab, igazi különlegesség. A kétszeres olimpiai-, hétszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok által használt hajót személyre szabottan neki, az ő javaslatai alapján fejlesztette ki a portugál gyártó, amelyet külön igazolás is bizonyít. Az 5,2 méter hosszú kenuban a merevítők Kolonics kívánságának megfelelően máshol vannak elhelyezve, mint a gyártó többi hajójában.

A jótékonysági árverésen befolyt összeggel a magyar kajak-kenu sport utánpótlását támogatják a licitálók, amelyet a Kolonics Alapítvány teljes egészében új sporteszközök, többek között kajakok, kenuk vásárlására fordít. Az aukció 1 forintról indult és szerda reggel 5 órakor 456.001.- forinton állt.

Kolonics György kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok kenus 2008. július 15-én, a pekingi olimpia előtt néhány héttel, edzés közben hunyt el tragikus hirtelenséggel.

– Független HÍrügynökség –