Délibáb vagy Délipub?

Akt.:
Délibáb vagy Délipub?
Nem fata morgana a látvány, mely a Délibáb ételbárba betérőt elkápráztatja.


Nem érzékcsalódás, nem délibáb, hanem nagyon is való, hogy gyönyörűen megújult a Hatvan utcai, nagy múltú Délibáb ételbár.

Az ételbárba belépve mesés látványban részesül az ember. Röpke két hét alatt teljes belső átalakítást végeztek a tulajdonosok, a természetes faburkolatok és a berendezés ír kocsmákat idéző pubos hangulatot teremtenek. Törzsvendégek kérdezték is, hogy ezentúl nevezzék-e inkább Déli-pubnak kedvenc lakomázóhelyüket. Tovább fokozták az ámulatot a számunkra oly sok jó emléket idéző létesítmény számos kiegészítőjével. A saját kezűleg készített étlap-poszter a falon, a berendezési tárgyak harmóniája, a különleges színű mennyezet mind a tulajdonos Simonka Aurél és fia Ádám fantáziájában született meg.

A vendéglátásnak eme gyöngyszemében most a vendég látása is próbára téttetik, káprázik-e a szem, vagy tényleg átvarázsolódott a jól ismert Délibáb ételbár.

Fontos a belső szépség!
A régi vendégszerető kiszolgálás maradt, de újdonság az az exkluzív érzet, amit a belső tér kialakítása sugall. Nem mindennapi, hogy a meleg, családiasan kényelmes környezetben “fapados” árakon lakik jól az éhes vendég. A legdrágább hamburger sem kerül többe ötszáz forintnál, s „békebeli méretek” jellemzőek az ételekre.

Például nagyon éhesnek kell annak lenni, aki egy negyven centis Torpedó szendviccsel együltő helyében végezni tud! A kapros majonézt, csemegeuborkát, sonkát és jégsalátát tartalmazó népszerű hidegszendvics a City burgerben volt hatalmas sláger, s méretétől volt vendég, aki megijedt. Újdonság a fajitas, a fresh hamburger. Régi, sőt már védjeggyé vált ételek a milánói makaróni, chilis bab, melegszendvics, retró hamburger, s mindezt családias hangulatú éttermi környezetben kapják meg a vendégek.

Nem véletlen, hogy a világhálón barangolva olyan kérdésekbe futhatunk, mint a „Meg tudja-e súgni valaki a debreceni Hatvan utcai Délibáb ételbárban legalább 25 éve ugyanolyan, sajátosan jóízű milánói makaróni mártásának pontos receptjét?” delibabetelbar@gmail.com

Címkék: ,