Debreceniek adták a fél magyar csapatot

Debreceniek adták a fél magyar csapatot
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen, Prága – A magyar szaunamesterek nyolc fős csapata is részt vett a hétvégén Prágában megtartott Cseh Szaunamester Világbajnoki kvalifikáción, a Grand Prix Nemzetközi bajnokságot és a Master of Towel törölközőpörgető versenyen.

A 80 férőhelyes szaunában 16 cseh és 26 külföldi szaunamester mutatta meg tudását a 18 fős nemzetközi zsűri előtt. A Skita Péter, Szép Boglárka, Végh Sándor és Végh Tímea jóvoltából magyar csapat felét a debreceni Aquaticum szaunamesterei tették ki a szervezők előzetes elbírálása alapján. A Master of Towel versenyen Végh Tímea V. helyezést ért el, így a nők között ő lett a legjobb törölköző pörgető. A szombati elődöntőből a legjobb három cseh és hét külföldi versenyző juthatott tovább a vasárnapi döntőbe.

A döntőbe jutott Végh Tímea (Debrecen), Papp Fédra és Fáskerti Rita (Magyarhertelend), de Szép Boglárka (Debrecen) is igen megszorongatta az élmezőnyt, végül VIII. helyen végzett a világbajnoki bronzérmes Dominik Heppel holtversenyben. A döntőben Fáskerti Rita IV., Végh Tímea V., Papp Fédra VIII. helyen végzett. Szép Boglárka a közönség pontozása alapján a II. helyen zárta a versenyt, közvetlenül Rob Keijzer világbajnok mögött.

HBN