Debreceniek a nyírbátori Guinness-rekord kísérleten

Debreceniek a nyírbátori Guinness-rekord kísérleten
Nyírbátor – A nagy hírveréssel beharangozott december 21-22-ei nyírbátori 24 órás úszó Guinness-rekord kísérleten a helyi úszók, a Bátori Sárkány SE ötven úszóján kívül számos helyi és máshonnan érkezett, úszást kedvelő részt vehetett és segíthetett gyarapítani a kilométereket.

A végül 677 km-es össztávból a Debreceni Szeniorok és egyetemisták hat fős csapata 82 km-rel vette ki a részét: Rentka László 30 km-t, Godó Bence 21 km-t, Bihari Árpád 13 km-t, Tóth Balázs 8 km-t, Barak Máté szintén 8 km-t, Szebellédi Soma, aki éjfél után érkezett, bő 2 km-t teljesített.

Egy pályát kaptak a debreceniek, ahol este nyolc órától másnap reggelig kezdetben egyszerre öten, majd – időnként pihenőt tartva – kevesebben, olykor külsős vendégekkel egy pályán úszhattak.

Ebben az időszakban pénteken 23 órától fél órán át a rendezvény fővédnöke, az olimpiai 6. helyezett Kapás Boglárka is úszott, mégpedig a debreceniek melletti pályán. Kapás Boglárkával egy pályán és hasonlóan nagy iramban a fiatal debreceni úszó, Hornyák Timothy, a Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely versenyzője haladt, aki korábban, a délután folyamán csapattársaival együtt vett részt a rekordkísérletben.

A nyírbátori 24 órás úszást 2013-ban is megrendezik!