Debreceni vívók is harcba szállnak a BOK Csarnokban

Debreceni vívók is harcba szállnak a BOK Csarnokban
© Fotó: Békessy Béla Vívó Klub
Debrecen – A Magyar Vívó Szövetség negyedik alkalommal rendezi meg az Országos Sulivívó Találkozót, valamint ezzel egybekötve kerül sor az Országos Sulivívó Diákolimpia (A és B) küzdelmeire.

A nagyszabású viadalt több mint háromezer ifjú vívó részvételével bonyolítják le péntektől vasárnapig Budapesten, a BOK Csarnokban.

A legfiatalabbak pénteken úgynevezett tudáspróbán számolnak be róla, mit sajátítottak el eddig a sportág alapjaiból. Szintén pénteken, hat fegyvernemben és hat korcsoportban, a versenyengedéllyel nem rendelkező vívók diákolimpiáját, a B kategóriás versenyeket bonyolítják le, melyekre 600 körüli nevezés érkezett.

Szombaton az A kategóriában, vagyis az igazolt vívók számára 36 versenyt rendeznek, közel 1400 indulóval. A program vasárnap a csapatversenyekkel zárul, melyen mintegy 150 iskola vívói küzdenek meg egymással.

Hajdú-Bihar megyét is közel száz sportoló képviseli, a legtöbb ifjú vívót a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája delegálja. A gyerekek közül egyesületi szinten többen is a Békessy Béla Vívó Klub kötelékében sportolnak.

– Békessy Béla Vívó Klub –