Debreceni vívóhölgyek is pástra állnak a Budapesti világkupán

Horváth Fanni (balra) és Szilágyi Viktória (jobbra)
Horváth Fanni (balra) és Szilágyi Viktória (jobbra) - © Fotó: DHSE
Budapest, Debrecen – A hétvégén ezúttal Budapest lesz a világ vívóközpontja. Négy fegyvernemben, közel 40 ország, csaknem 600 fiatal vívója küzd a pástokon szombaton és vasárnap. A viadalon a női kardvívók mezőnyében ezúttal két cívisvárosi hölgy is pástra lép Horváth Fanni és Szilágyi Viktória személyében.

A világ egyik legerősebb junior viadalát rendezi évről-évre az MVSZ, ahol a férfi párbajtőrözők és a női tőrözők mellett a férfi és női kardvívók is megküzdenek. A világ vívóelitje ad randevút egymásnak a Gerevich György Emlékversenyen. Serra Bendegúz a DHSE-PMD Vívóegyesület szakmai igazgatója szerint, az egyesület egyik húzó fegyverneme, a női párbajtőr ugyan kimarad a budapesti világkupa étlapjáról, azonban a másik erős fegyvernemünk képviselve lesz. A két kardvívó csupán azért nem három, mert Leitner Dorka a szezon során sérülést szenvedett és emiatt nem léphet pástra.

Dávid László az egyesület kard szakágának vezetőedzője tapasztalatszerzésnek tekinti a versenyt, ahol a lányok célja nem is lehet más, mint a minél nagyobb meglepetés szerzése. A jövő évi célok közt már négy vívó indítása szerepel a világkupán: Reméljük, hogy jövőre Leitner Dorka is csatlakozni tud Vikihez és Fannihoz, valamint a kadet korosztályú Urbán Ádám is befér a világkupán indulók keretébe.

A hölgyek vasárnap kilenc órakor kezdenek a csoportkörökkel a Gerevich Aladár Sportcsarnokban.

– DHSE-PMD Vívóklub –