Debreceni úszó az ifjúsági olimpián!

Debreceni úszó az ifjúsági olimpián!
Elnökségi ülést tartott a Magyar Úszó Szövetség, melyen kiemelt témaként szerepelt a szingapúri ifjúsági olimpiai csapat kijelölése.

Güttler Károly ifjúsági szövetségi kapitány tájékoztatta az elnökséget, miszerint a küldöttség csak három nappal az esemény rajtja előtt utazhat ki Szingapúrba, minthogy a NOB koordinálja és fedezi a csapatok mozgatását – így viszont nehézzé válhat az akklimatizálódás. Az elnökség végül úgy döntött, a felkészülést kell úgy alakítani, hogy az időeltolódás leküzdhető legyen. És akik ott lehetnek az első ifjúsági olimpián: a Debreceni Sportcentrum úszója, Szána Zsombor, valamint Bernek Péter, Biczó Bence, Zámbó Balázs, Ambrus Diána, Kapás Boglárka, Olasz Anna és Pucz Ágnes.

A DSC-s Szána Zsombor hét első helyet gyűjtött az év első két nagyobb versenyén, noha a mexikói válogatott edzőtáborból hazatérve a fáradtság és az időeltolódás miatt egyáltalán nem ideális előzmények után állt rajtkőre. Az edzőtáborban nagyon hiányzott neki edzője, Vajda Tamás, de Szlovéniában így is remek időket úszott, 400 gyorson kifejezetten kiválóakat.

     Nagyon örülök, hogy tagja vagyok a szingapúri ifjúsági olimpiára utazó válogatottnak és a helsinki ifi EB-n szereplő magyar csapatnak is. Dobogóra vágyom, ez éltet, ennél lentebb a legerősebb mezőnyű versenyeken se szeretném adni – jelentette ki a honi úszósport egyik nagy tehetsége.

A mindössze 18 éves Szána Zsombor a tavalyi rövidpályás országos bajnokságon két ezüstöt és egy bronzot gyűjtött be a válogatottakkal teletűzdelt mezőnyben. A szimpatikus, szerény fiatalember 2009 nyarán érkezett Debrecenbe Budapestről, tehát ismeretlen közegbe került, ám hamar otthonra lelt.

– A legjobban annak örülök, hogy Debrecenbe jöttem: életem legjobb döntése volt! Jól érzem magam a cívisvárosban, remek az iskola, a kollégium, az uszoda, mindenki segítőkész, így minden adott ahhoz, hogy tovább fejlődjek – nyilatkozta a Csokonai-gimnázium tanulója az ob után, az újabb sikerek pedig őt igazolják.

És a szép történetnek még nagyon nincs vége: az ifi olimpia gyönyörű fejezet lehet…