Debreceni Törvényszék: Két tárgyalás – tervek és tények

Debrecen – Elmaradt a vádbeszéd dr. N. Norbert és dr. K. József (Vezető beosztású, hivatalos személy által üzletszerűen, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények) ügyében, az I.r. vádlott és védője ugyanis új indítvánnyal állt elő, amelynek helyt adott a Debreceni Törvényszék bírói tanácsa, így a bizonyítási eljárás nem zárult le.

Az indítvány egy új szakértői vélemény, amelyre dr. N. Norbert kért fel három szakértőt. Szakvéleményük a bírósági eljárás során már beszerzett, a tanút érintő igazságügyi elmeorvosi és pszichológusi vizsgálatok alapján készült el. A most benyújtott szakértői véleményben megfogalmazott megállapításokra jövő héten csütörtökön (2014. február 27.) reagálnak azok a szakértők, akik a korábbi szakvéleményt állították össze. Az eljárás folytatása a szekértők jövő heti nyilatkozataitól függ.

Szintén elmaradt a Debreceni Járásbíróságon tervezett perbeszéd és ítélethirdetés B. Attila (Kifosztás, kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás, közokirattal visszaélés bűntette) ügyében. Legutóbb a vádlott eltűnése miatt nem születhetett határozat az eljárásban, a bíróság elfogatóparancsa nyomán a férfi csaknem fél év után, a múlt héten került rendőrkézre. A vádlott ma a BV-ből érkezett, majd a tárgyaláson bejelentette, hogy paranoid skizofréniát diagnosztizáltak nála. Miután azonban erről dokumentumot nem tudott felmutatni, az ügyész újabb szakértői vizsgálatra tett indítványt. Hornyák Zsolt bíró helyt adott az indítványnak, a korábbi szakértői vélemény elkészülte óta ugyanis több mint 6 hónap telt el, és a vádlott által említett betegség korlátozó vagy akár kizáró ok is lehet a büntethetőséget illetően. Az eljárás 2014. április 24-én folytatódhat.

– Debreceni Törvényszék –