Debreceni színészé a Kaszás Attila-díj

Akt.:
Debrecen, 2015. augusztus 29. Mészáros Tibor, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze (b) átveszi a Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltántól, a díj alapítójától a Szép estéket, Magyarország! című országos színházi évadnyitó gálaesten a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban 2015. augusztus 29-én.
Debrecen, 2015. augusztus 29. Mészáros Tibor, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze (b) átveszi a Kaszás Attila-díjat Pokorni Zoltántól, a díj alapítójától a Szép estéket, Magyarország! című országos színházi évadnyitó gálaesten a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban 2015. augusztus 29-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen – Mészáros Tibor kapta a Kaszás Attila-díjat. A Csokonai Nemzeti Színház művésze az alapításának 150. évfordulóját látványos gálaesttel ünneplő debreceni teátrumban vehette át az elismerést.

A jubiláló intézményben rendezték meg idén az országos színházi évadnyitót is.


A színház jövője, a jövő színháza a Kölcseyben
Debrecen – 1865-ben valakik nagyot mertek álmodni a városban és úgy gondolták, hogy Thália papjainak kőtemplomot kellene építeni – jelentette ki Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális ügyekért felelős alpolgármestere a Kölcsey Központban tartott előadó művészeti szakmai konferencia sajtótájékoztatóján.


Hoppál Péter: jövőre 23 milliárd forint jut a színházaknak
Debrecen, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) – Jövőre 23 milliárd forintot nyújt a kormány a színházaknak – jelentette be a kulturális államtitkár szombat este Debrecenben, a Csokonai Nemzeti Színházban, Szép estéket, Magyarország! című országos színházi évadnyitó gálaestjén.


Előadóművészeti konferenciát tartottak Debrecenben az országos évadnyitó előtt
Debrecen, 2015. augusztus 29., szombat (MTI) – Kétnapos előadóművészeti konferencia zajlott a debreceni Csokonai Színház rendezésében a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) színházművészeti tagozatának támogatásával pénteken és szombaton, a tanácskozás végén a résztvevők sajtótájékoztatón összegezték a hat szekcióban zajlott munkát a Kölcsey Központban.

hirdetés