Debreceni szeniorok sikerei Szentendrén

Debreceni szeniorok sikerei Szentendrén
© Fotó: Debreceni Szenior Úszó Klub
Debrecen – Az augusztusi magyarországi masters vizes világbajnokságon elért sikereik után a Debreceni Szenior Úszó Klub tagjai Szentendrén álltak ismét rajtkőre. Rendhagyó módon a pécsi és a szentendrei szenior klub közös rendezése volt a jó hangulatú szentendrei megmérettetés.

A mindössze 31 esztendős Nagy Erzsébet Éva az idei masters vb-t ugyan sérülés miatt kihagyta, de több világversenyen volt már eredményes: 2013-ban Európa-bajnoki arany- és ezüstérmet, 2014-ben két világbajnoki aranyat gyűjtött be. Szentendrén öt versenyszámban nem talált legyőzőre.

Gombkötőné Tóth Ilona (67) az idei budapesti masters vb-n váltóban második, egyéniben 5. és 6. helyezést ért el. Szentendrén két aranyat és egy ezüstöt szerzett.

Kovács Lukácsné 82 évesen három versenyszámban is teljesítette a világbajnokságra a szintidőt, ahol a 200 m-es hátúszásban élt az indulás lehetőségével, és korábbi eredményein másodperceket javítva a 13. helyen végzett. Most Szentendrén 3 aranyérmet nyert.

Rentka László (60) a masters vb-n 9–15. közötti helyezéseket ért el öt versenyszámában. Szentendrén három arany és három ezüst volt az éremgyűjteménye.

Cseri Piroska (63) a masters vb-n és Szentendrén is helyt állt. Szentendrén négy dobogós helyezés volt az eredménye.

Két fiatal úszónő a balatonfüredi nyíltvízi versenyen indult debreceni színekben a masters vb-n, ahol a szeles, erősen hullámzó Balatonban tisztesen helyt álltak (rajtuk kívül még kilenc debreceni versenyző indult augusztusban a balatoni nyíltvízi vb-n.) Bocskor Kitty négy, Virágos Eszter két aranyat szerzett Szentendrén.

A csapat további tagjai nem indultak a világbajnokságon, de Szentendrén szépen szerepeltek: Szántó Endre, Miklós Attila, Forintos Attila, Bihari Árpád, Darnay Erika számos dobogós és pontszerző helyezést ért el.

– Debreceni Szenior Úszó Klub –