Debreceni sikerek fekvenyomásban, hazai pályán

Debreceni sikerek fekvenyomásban, hazai pályán
© Fotó: Szabó Sándor / Magánarchívum
Debrecen – A hétvégén rendezték Debrecenben, a DESOK egyetemi csarnokban a Hunpower magyar bajnokságát fekvenyomásban. Szabó Sándor, a DVSC elnöke és Szabó Ildikó, a klub menedzsere is a legjobb tudott lenni kategóriájában, így mindketten aranyérmet vehettek át, előbbi ráadásul országos csúcsot ért el.

A rangos sportesemény fővédnöke Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke volt.

Szabó Sándornak korosztályában – ennél a szervezetnél és ebben a formában – 105 kilóra, vagyis olimpiai tömegre kellett lefogynia, hiszen itt ennyi volt a maximum. Ez 8 kiló leadását jelentette, ami nem kis feladat, ám teljesítményén nem látszott meg, hiszen 148-ról 150-re javította az országos csúcsot. Elmondása szerint azonban van még benne kraft, és várható, hogy tovább tolja fel ezt az értéket a jövőben.

Szabó Ildikó is kitett magért, aki saját súlyában és korosztályában első lett, de az összetett masters versenyben is odaért a harmadik helyre. Ráadásul volt egy rontott kísérlete (a bírók rögtön az elsőt elvették), ami után nem úgy lehet emelgetni, ahogy előre eltervezi az ember. Mégis összejött neki aranyérem. Szabó Ildikó szintén tud még többet, amit a következő viadalokon be szeretne bizonyítani majd.

Debrecenből Kiss László is szerepelt a magyar bajnokságon, ő kategóriája második helyét érte el.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu
hirdetés