Debreceni sikerek a „sportos” Campuson

Debreceni sikerek a „sportos” Campuson
Debreceni sikerek a „sportos” Campuson - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Minden sportágban kiválóan szerepeltek a Debreceni Egyetem hallgatói az idei Campus Sportfesztiválon, ahol mintegy 900 hallgató mérte össze erejét.

Tizenkilenc hazai és hét határon túli felsőoktatási intézményből 897 egyetemista regisztrált idén a Campus Sportfesztiválra. A fiúk és a lányok kispályás fociban, kosárlabdában, strandröplabdában és az úgynevezett „BeStrong” Kondipark versenyben mérték össze tudásukat. Minden sportágban kiválóan szerepeltek a hazaiak, ismételten bizonyítva azt, hogy a Debreceni Egyetem a legsportosabb hazai felsőoktatási intézmény.

A fiúknál a kispályás labdarúgásban az első és a harmadik helyen is a Debreceni Egyetem csapata végzett, míg az ezüstérmet a Kolozsvári Magyar Diákszövetség együttese szerezte meg.

A fiú kosárlabdában a Fesztivál Válogatott lett az első, a Nekem mind1 elnevezésű csapat szerezte meg az ezüstérmet – mindkét csapatban többségében a Debreceni Egyetem hallgatói szerepeltek –, a harmadik helyezett pedig a Szegedi Egyetem gárdája lett.

A fiúk All Star csapata:

  • Varga Dániel, Szegedi Egyetem
  • Benőcs Dávid, Debreceni Egyetem
  • Kádár Tamás, Debreceni Református Hittudomány Egyetem
  • Bak Márton, ELTE-ÁJK
  • Csabák Balázs, Eszterházy Főiskola.

A férfi kosárlabda torna legértékesebb játékosa Nagy Szabolcs, a Corvinus Egyetem hallgatója lett.

A lányoknál kosárlabdában az elsősorban debreceni hallgatókból álló „7 Mesterlövész” csapata állhatott a dobogó tetejére. A második helyen a Szegedi Egyetem együttese végzett, míg a harmadik a kolozsvári Babes Bólyai Tudományegyetem gárdája lett.

Az All Star csapat tagjai a lányoknál:

  • Martonosi Zita, Szegedi Egyetem
  • Csajkó Dóra, ELTE-TTK
  • Bocskai Orsolya, Babes Bólyai Tudományegyetem
  • Józsa Erika, Debreceni Egyetem
  • Kalinyina Krisztina, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola.

A lányoknál a torna legértékesebb kosárlabdázója a Debreceni Egyetem hallgatója, Göttlinger Anna lett.

A strandröplabdában, ahol a négyfős csapatokban két fiú és két lány szerepelhetett, az első helyen végzett: a Germuska Péter (Eger), Kozsla Ádám (Miskolc), Gera Katalin (Miskolc), Hajdú Anna (Debrecen) összetételű csapat. A második helyet szerezte meg: Bakóczy András, Szalóki István, Ujhelyi Flóra, Rutkovszki Gréta négyes, mindannyian a Debreceni Egyetem hallgatói. A harmadik helyen pedig az Orosz István, Kiss Barbara, Bereczki Anita, Oszlánci Máté József összetételű csapat végzett, ők is a Debreceni Egyetemen tanulnak.

Egy különleges versenyt is rendeztek az idei Campus Sportfesztiválon. Az úgynevezett „BeStrong” Kondipark versenysorozatban a férfiaknál Asztalos Zoltán lett az aranyérmes (Nyíregyházi Főiskola), az ezüstérmet Szűcs Attilának, a Debreceni Egyetem hallgatójának a nyakába akasztották, míg a harmadik helyen a szintén debreceni Lakatos Ferenc végzett.

A lányoknál mind a három érmes a Debreceni Egyetem hallgatója. Hódosi Hajnalka az első, Gulyás Csilla a második, míg Stercel Vivien a harmadik helyen végzett.

– Debreceni Egyetem –