Debreceni sikerek a hexasakk OB-n

Az idei évben 2007. október 20-24. között, immár 27. alkalommal került megrendezésre a hexasakkozók Országos Bajnoksága, melyen a DHTE versenyzői várakozást felülmúló eredménnyel öregbítették a cívisváros hírnevét.

A hét fordulós torna első köreiben csak két versenyző, a rutinos debreceni Bódor Sándor nemzetközi mester és a verseny első kiemeltje Schenkerik Csaba budapesti nemzetközi mester nyújtottak hibátlan teljesítményt, így a magyar-bajnoki címért ők folytattak izgalmas versenyfutást.

Miután kettejük játszmája döntetlen eredménnyel zárult, az utolsó fordulóra maradt a döntés. A záró körben a debreceni játékos jobban bírva a téttel járó feszültséget győzött, míg vetélytársának csak döntetlenre futotta erejéből, így Bódor Sándor lett 2007. év Hexasakk Magyar Bajnoka.

A debreceni siker teljesebbé tételéhez pedig városunk másik nemzetközi mestere Sütő Péter járult hozzá, aki gyenge kezdés után jó hajrával megszerezte a bronzérmet.

A XXVII. Hexasakk Magyar Bajnokság első négy helyezettje:
1. Bódor Sándor Nk.m. Debrecen DHTE 6,0 pont
2. Schenkerik Csaba Nk.m. Budapest Vízügy SC 5,5 pont
3. Sütő Péter Nk.m. Debrecen DHTE 4,5 pont
4. Vereckei János Mj. Isaszeg 4,0 pont

A hexasakk 28 éves magyarországi történetében ez volt az ötödik alkalom, hogy városunkból kerül ki az országos bajnok és a cél természetesen adott: jövőre a hatodik elérése.