Bulvár, celeb

2008.03.06. 17:14

Diana "füllentős" lakája megtagadta a további együttműködést

<p>Nem hajlandó visszatérni az Egyesült Államokból a bírósági meghallgatásra Paul Burrell, Diana hercegnő volt lakája.</p>

A tragikus körülmények között elhúnyt Diana és barátja, Dodi balesetéről folyó vizsgálat során egyszer már meghallgatták Burrellt. Egy brit bulvárlap azonban később olyan inkrimináló felvételt tett közzé, amelyen Burrell beismerte, hogy nem mondott teljesen igazat. "Komolyan gondolja, hogy mindent elmondtam nekik? Hát persze, hogy nem" - mondta Diana volt alkalmazottja a felvételen.

Burrell első vallomásában sem volt hajlandó beszélni a királynővel folytatott beszélgetéséről, amelyben II. Erzsébet állítása szerint azt mondta: "Nagy-Britanniában sötét erők dolgoznak". A halottkém később hazaküldte otthonába, hogy Burrell bemutathasson "egy leleplező erejű feljegyzést", de a bíróságra visszatérve azt állította, hogy elveszítette azt.

Bírósági illetékesek elmondták, hogy mivel vizsgálatról van szó, nem kényszeríthetik a hercegnővel egykor bizalmas viszonyt fenntartó lakájt az újjabb vallomásra. Burrell még műholdas videokapcsolatban sem hajlandó a vizsgálat rendelkezésére állni.

A tárgyalást vezető halottkém jelezte, hogy az esküdteknek felolvashatják a Sun című bulvárlapban február 18-án megjelent szöveget, ami egy titkos felvétel leirata volt. A halottkém a lakájtól szeretett volna informálódni arról, hogy mi az, amit nem fedhedett fel a vizsgálat során. Mohammed al Fayed, a Dianával a balesetben együtt elhúnyt Dodi apja azzal vádolja a brit királyi családot, hogy megparancsolta a titkosszolgálatnak, gyilkolják meg a hercegnőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!