Debreceni pólós tehetség a bakui Európa Játékokon!

Fekete Gergő
Fekete Gergő - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Az 1998-as válogatott kedden Benedek Tibor fiatalokból álló csapatával kétkapuzott, majd a tréninget követően Horkai György, Montreal olimpiai bajnoka kijelölte azt a tizenhárom játékost, aki Bakuba utazik majd június közepén az Európa Játékokra!

A jövő reménységeire épülő két nemzeti együttes remek hangulatú, hasznos edzőmérkőzést vívott egymással – a megmérettetést 10-7-re a nagyok nyerték. Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatát erősíti a Debrecen vízilabdacsapatának új igazolása, Lévai Márton is, míg a túloldalon a cívisvárosiak saját nevelésű kiválósága, a 2000-es születésű Fekete Gergő villogatja oroszlánkörmeit. A késő esti kerethirdetés során kiderült, hogy a magyar ifjúsági válogatott legfiatalabb játékosaként Fekete Gergő is tagja az utazó keretnek. A bakui Európa Játékokat június 11-től rendezik meg, és több mint húsz sportág között ott van a vízilabda is, hiszen az ifi Európa-bajnokságokat rendezik a Játékok keretén belül.

– Nagyon boldog vagyok, óriási megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon bekerültem az utazó keretbe! Remélem, hogy az Európa Játékokon be tudom bizonyítani, hogy a fiatal korom ellenére helyem van a csapatban, a magam részéről mindent meg fogok tenni – nyilatkozott boldogan Fekete Gergő!

A bakui Európa Játékokra utazó magyar fiú ifi válogatott: Dévai Kristóf (Vasas), Bányai Márk (Honvéd), Nagy Ádám (UVSE), Zerinvári Lóránd (KSI), Korbán Richárd (Honvéd), Sugár Péter (BVSC), Kardos Alexander (KSI), Vadovics Viktor (UVSE), Burián Gergő (Vasas), Teleki András (Szolnok), Fekete Gergő (Debrecen), Kósa Balázs (KSI), Sebestyén Balázs (Tatabánya).

A fiúk mérkőzései

  • Június 13., 10 óra (magyar idő szerint 7 óra): Magyarország-Németország
  • Június 14., 15 óra 45 perc: Magyarország-Azerbajdzsán
  • Június 15., 12 óra: Magyarország-Románia
hirdetés