Debreceni orvosokat is díjaztak a Semmelweis-napon

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Debrecen – Semmelweis-nap alkalmából a Debreceni Egyetem Klinikai Központ két orvosa és egy munkacsoportja is kitüntetést vehetett át szerdán Budapesten.

Pfliegler György habilitált egyetemi docenst, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet Ritka Betegségek Tanszék vezetőjét Batthyány-Strattmann László-díjjal tüntette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere július 2-án. A díjat hosszú évtizedeken át nyújtott kimagasló, sokoldalú klinikai tevékenysége, lelkiismeretes gyógyító, színvonalas oktató, magas szintű, eredményes tudományos kutatómunkája, valamint a ritka betegségek ügye iránt való elkötelezettsége, illetve kiterjedt egyetemi közéleti tevékenysége elismeréseként kapta meg. Pfliegler György a Ritka Betegségek Nemzeti Terv egyik kidolgozója, a Nemzeti Szakértő Bizottság tagja.

Lőrincz István egyetemi docens munkáját Pro Sanitate-díjjal ismerték el. A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Nem Önálló Tanszék vezetője több éven át nyújtott színvonalas, lelkiismeretes gyógyító, oktató, kiemelkedő tudományos munkája, példaértékű közéleti- és a hallgatók érdekében végzett kiváló szakmai tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat. Az egyetemi docens, tanszékvezető klinikus, kardiológus, hazánkban és nemzetközi szinten a belgyógyászati szakterület, ezen belül a sürgősségi orvoslás elismert szakembere. Eredményes gyógyító, oktató és tudományos munkája biztosítékot jelentett és jelent a Klinikai Központ és a karok szakirányú további szakmai fejlődéséhez.

Az Emberi Erőforrások Miniszterének elismerő oklevelét vette át a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai Klinika Intenzív Osztály Ápolói Munkacsoportja. Évente körülbelül 1400 beteget látnak el az intenzív osztályon. Munkájukat példamutató elkötelezettséggel és szorgalommal, kifogyhatatlan energiával, kiváló szakmai hozzáértéssel végzik – áll az indoklásban.

Az oklevelet Balog Zoltán minisztertől az osztály vezető ápolója, Görögh-Jóvér Anita vette át a munkacsoport nevében.

unideb.hu


Díjazták a Kenézy kórház két orvosát
Debrecen – A Semmelweis nap alkalmából a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet két munkatársa, Dr. Bedő Zoltán (Battyány-Strattmann László-díj) és Ötvös Elvira (Miniszteri Elismerő Oklevél) miniszteri kitüntetésben részesültek.