Debreceni nő buktatta le a kamu régiségkereskedőket

Akt.:
Debreceni nő buktatta le a kamu régiségkereskedőket
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni nyomozók azonosították azt a párt, akik több lakásba azzal csengettek be, hogy antik tárgyakat vásárolnának. A megalapozott gyanú szerint egy idős férfitől elvitték értékeit.

Egy nő tett bejelentést 2015. július 28-án 16 óra 45 perc körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy egy gyanús férfi és nő régiségvásárlás ürügyén csengetett be debreceni otthonába. A nő beengedte őket és megmutatta egyik antik bútorát és ékszereit a párnak, szerződést is aláírt a pár férfi tagjával, valamint odaadta arany ékszereit. A nőnek azonban feltűnt, hogy a hívatlan vendégek furcsán viselkednek, így visszakérte értékeit, erre a pár sietősen távozott a társasházból. A bejelentő ezután értesítette a rendőrséget.

A rendőrök a helyszínre mentek és adatgyűjtést végeztek. Ennek eredményeként kiderült, hogy a “régiségkereskedők” ugyanaznap 13 óra körüli időben becsengettek egy közeli lépcsőházban élő idős férfi lakásába is. A párt a 87 éves férfi beengedte, hogy megtekintsék régiségeit, azonban a bácsi figyelmét elterelték és készpénzt, valamint aranyékszereket vittek el tőle. Majd 14 óra 30 perc körüli időben a terheltek egy másik közelben lakó nő lakásába is bejutottak ezzel az ürüggyel, azonban onnan nem vittek el semmit. A nyomozók a beszerzett adatok és kapott személyleírások alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit és nőt.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A debreceni nyomozók D. Bernadettet 2016. február 24-én budapesti otthonában elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A nyomozók a nő társáról, K. Józsefről megállapították, hogy jelenleg hasonló bűncselekmény elkövetése miatt előzetes letartóztatásban van.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a budapesti lakosok ellen kifosztás bűntett és csalás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –

Címkék: ,hirdetés