Debreceni mesterek mennek a világbajnokságra

Debreceni mesterek mennek a világbajnokságra
© Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Taroltak a debreceni szaunamesterek a hétvégén a termálfürdőben megrendezett szaunavilágbajnoki kvalfikációs versenyen.

Az első napon – pénteken – a csapatversenyt tartották, ahol a Végh Tímea (Debrecen) és Fáskerti Rita (Magyarhertelend) páros győzött az Apáca-show produkciójukkal. Szombaton az egyéni versenyzők számára rendezett selejtezők voltak, innen mind a három debreceni mester – Mészáros Péter, Skita Péter, Végh Sándor – is bejutott a vasárnapi döntőbe. Itt kettős debreceni siker született: Végh Sándor retropartijával első, Skita Péter egy munkás egy napjával második helyet szerezte meg. Magyarországot ők, valamint a párosok győztese képviseli az októberben Németországban tartandó szauna világbajnokságon.

Végh Sándor első helyet szerzett a kvalifikációs versennyel egyidőben tartott Sauna WM Hungary Grand Prix nemzetközi bajnokságon is.

– Rengeteget fejlődött a hazai szaunakultúra az utóbbi években. Ebben kimagasló szerepük van a szaunamestereknek, akik évről-évre színvonalasabb produkciókkal rukkolnak elő – értékelte a versenyt a zsűri elnöke, Egri Csaba.


Döntőben mindhárom debreceni
Debrecen – Mindhárom debreceni szaunamester bejutott a vasárnapi döntőbe a hajdúsági megyeszékhelyen zajló szauna világbajnokság kvalifikációs versenyén.


Győzelmet hozott az Apáca-show
Debrecen – Már az első napon eldőlt: debreceni szaunamester is utazhat a szauna világbajnokságra.

Címkék: , ,