Debreceni látogatásra hívták meg I. Bartolomaiosz pátriárkát

Fekete Károly püspök (balra) és Vad Zsigmond esperes-lelkipásztor (jobbra) a pátriárka társaságában
Fekete Károly püspök (balra) és Vad Zsigmond esperes-lelkipásztor (jobbra) a pátriárka társaságában - © Fotó: Magánarchívum
Isztambul – A Magyar Református Szeretetszolgálat sürgősségi segélyakcióra készül Észak-Kelet Szíriában.

A Szeretetszolgálat tervezett szír misszióját egy helyi keresztyén segélyszervezet készíti elő és közreműködik a megvalósításban – erről is szó volt a tiszántúli református küldöttségnek a I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárkánál, Isztambulban október 29-én tett látogatásán.

A testvéri kapcsolatok megerősítésének jegyében Fekete Károly püspök tudományos együttműködést ajánlott fel a Debreceni Református Hittudományi Egyetem és az isztambuli Halki Teológiai Szeminárium világhírű könyvtára között. A könyvtár gazdagítására a küldöttség tagjai átadták a Hanaui Biblia facsimile kiadását, az újabb magyar nyelvű bibliarevíziók egy-egy példányát, valamint a tiszántúli egyházkerület címeres emlékérmét és a debreceni Nagytemplom aranyozott miniatűr képét. Fekete Károly püspök meghívta az ökumenikus pátriárkát egy debreceni látogatásra, ha legközelebb Magyarországra érkezik.

HBN
hirdetés