Debreceni lány lett a legszebb egyetemista

Sefcsik Seila
Sefcsik Seila
A húsz éves debreceni Sefcsik Seila lett az idei Miss Universitas nyertese. A nem csak a küllemet, de az intelligenciát is díjazó versenyen 150 lány közül választották az első 14-be, majd az október 27-i Tatabányán rendezett döntőn az ő fejére került a legragyogóbb korona.

Így novemberben a Szöulban rendezett versenyen, a Miss World University 2010-en képviselheti hazánkat.
 
Korábban modellkedéssel is foglalkozott a Budapesti Gazdasági Főiskola reklámszervező szakán tanuló lány, aki karrierjének mintegy folytatásaként kívánt elindulni a szépségversenyek világában. “Örülök, hogy éppen ezen a versenyen lehettem első, mert ez nem csak a szépségről szólt”- mondta a vidám lány, aki elmondása szerint még nem érzékelte a sztereotípiát, miszerint egy szép nő nem lehet okos. “Szerintem ezt csak azok mondják, akikben valamelyik tulajdonság a kettő közül nincs meg.”
 

Egy nő is megérdemli, hogy karriert építhessen

 

A “Nők és a karrier” témájában kampányolt a megmérettetésen, véleménye szerint ugyanis a mai világban egy nő is megérdemli, hogy karriert építhessen. Hozzátette: “Nekem is az a vágyam, hogy örömmel keljek fel, amikor dolgozni megyek, és a hivatásomnak tekinthessem azt, amivel foglalkozom.” Azzal is egyetért, ha egy pár megegyezik ebben, hogy a férfi maradhasson otthon a kisgyermekkel az anya helyett.
 
A novemberi nemzetközi megmérettetésre már elkezdte a felkészülést. Próbál megfelelően étkezni, erre ugyanis kevésbé tud figyelni a hétköznapokban. Az otthoni kondigépeken hozza formába magát. Személyi edzője pedig saját édesapja, aki éveken keresztül küzdősportokban jeleskedett, így jótanácsokkal tudja ellátni őt.

 

Fontos lépésnek tartom a felnőtté válásom folyamatában

 
“Azt hiszem nagy próbatétel lesz a nemzetközi verseny, egy fontos lépésnek tartom a felnőtté válásom folyamatában”- mondta Seila, akinek némi félelem is érződött hangjában a rá váró feladatok kapcsán. Angol nyelven kell majd előadást tartania- témájának a vörösiszap-katasztrófát választotta. Szeretné ugyanis felhívni a világ figyelmét a timföld-tározók veszélyeire, és hangsúlyozni a magyar összefogás eredményességét.