Debreceni küldöttség utazott Paderbornba

Debreceni küldöttség utazott Paderbornba
© Fotó: debreceni önkormányzat
Debrecen – A Paderborni Német-Magyar Baráti Társaság 25 éve alakult, míg Debrecen és Paderborn városa között 23 évvel ezelőtt született testvérvárosi megállapodás. Michael Dreier polgármester és Margit Keikutt, a Paderborni Német-Magyar Baráti Társaság elnöke meghívására Barcsa Lajos alpolgármester 2017. június 23-24-én látogatást tett Paderbornban.

A debreceni önkormányzat közleménye szerint a baráti társaság megalakulásának évfordulója kapcsán rendezett nagyszabású eseménysorozat keretében a Debreceni Népi Együttes, a Bürkös zenekar és a Debrecen Dixieland Jazz Band is fellépett. Előadásaik nagy sikert arattak a német vendéglátók körében. A város főterén tartott néptánc- és folklórbemutató keretében a paderborniak ízelítőt kaptak a hungarikum debreceni párosból és a magyar csörögéből is.

db1

Fotó: debreceni önkormányzat

A június 24-én rendezett díszvacsorán német európai parlamenti és országgyűlési képviselők is részt vettek, valamint jelen volt Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete és Szegner Balázs düsseldorfi főkonzul is.

A német kapcsolatok egyre fontosabbak Debrecen számára mind oktatási (szeptembertől a Debreceni Dózsa György Általános Iskola két tannyelvű képzést indít), mind kulturális, mind gazdasági értelemben.