Debreceni hőlégballon Eb – A svájci Stefan Zeberli a győztes

Debreceni hőlégballon Eb – A svájci Stefan Zeberli a győztes
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen, 2015. augusztus 17., hétfő (MTI) – A svájci Stefan Zeberli nyerte a hétfőn véget ért 19. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot Debrecenben.


A svájci hőlégballonos harmadik Eb-címét szerezte meg. A második a német Sven Göhler, míg a bronzérmes a szlovén Vito Rome lett. A legjobb magyar, Garab Szabolcs 51. helyen zárta a debreceni kontinensviadalt, melynek kedden lett volna vége, de az időjárási körülmények miatt a zárónapi programot törölték.

Zámbori Péter, az Európa-bajnokság kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: az időjárás miatt hétfő reggel is elmaradt a felszállás, ahogy vasárnap este is hiába várták több ezren a ballonok magasba emelkedését.

“A 2005-ös Európa-bajnokság és a 2010-es világbajnokság után az idei szervezéssel Debrecen városa ismét bebizonyította, hogy méltó képviselője a magyar sportnak” – értékelte a versenyt Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

A 98 pilótával megrendezett debreceni Eb minden idők legnépesebb kontinensviadala volt, amelyen 23 nemzet hőlégballonosai versenyeztek.

– MTI –


Videó: Repültünk egyet hőlégballonnal Debrecen felett
Debrecen – Eddig alulról néztük a hőlégballonoktól színes debreceni eget, most azonban behuppantunk egybe és szétnéztünk fentről is. A látvány megfizethetetlen. Tartsanak velünk, kellemes utazást!


Színes hőlégballonok suhantak át a város felett
Debrecen – Kegyeibe fogadta az időjárás a 19. Hőlégballon Európa-bajnokság mezőnyét, így pénteken este fel tudtak szállni a ballonok.


Ezek eddig a legjobb hőlégballonos videók
Debrecen – Ha lusta lenne felnézni az égre, csak dőljön hátra, mutatjuk milyen szépségekről marad le éppen. Még pár napig biztos mesés lesz a debreceni égbolt.


Fotók: Debrecen felülről, ahogy még sohasem látta!
Debrecen – A Debrecenben zajló hőlégballon Eb jó lehetőséget adott arra, hogy ritkán látható szögből is felfedezhessük a város elrejtett kincseit. Kicsit azért irigyeljük a madarakat, na.
hirdetés