Debreceni hallgató a HÖOK elnöke

Körösparti Péter eddigi ügyvezetőt választotta év végéig elnöknek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája rendkívüli tisztújító közgyűlésén.

Körösparti Péter, a Debreceni Egyetem HÖK-elnöke egyedüli jelöltként indult a posztért. A június 12-én Budapesten rendezett közgyűlésen 298 igen és 38 nem szavazattal választották meg a hallgatói szervezet vezetőjének.
Miskolczi Norbert korábbi elnök mandátuma év végén járt volna le, személyes okokra hivatkozva azonban május elején váratlanul lemondott. Ezután vette át az ügyeket ideiglenesen Körösparti Péter, kinevezését a szombati tisztújító közgyűlésen véglegesítették.

Új elnök

Az új elnök januártól két éven át Nagy Dávid, a győri Széchenyi István egyetem közgazdászhallgatója lesz majd, aki korábban elnökségi tagként tevékenykedett a HÖOK-ban.

– Azért is vállaltam el ideiglenesen az elnökséget, mert úgy érzem, hogy Debrecenben kialakult, stabil az egyetemi hallgatói szervezet struktúrája, minden pozícióban olyan emberek vannak, akik aktívan dolgoznak, így nem igényli napi jelenlétemet az iroda működése – mondta az unideb.hu-nak Körösparti Péter. A vezetőség tökéletesen meg tudja oldani a helyettesítésemet, ezért úgy gondolom, az országos szerepvállalás nem okozza az itthoni színvonal csökkenését.
 

Országos elnökként

Országos elnökként szeretné elérni, hogy az elkövetkező hat hónapban együttműködés jöjjön létre az oktatási államtitkársággal. Hallgatói felmérés készülne, amely az oktatás és a munkaerőpiac kapcsolatát térképezi fel. Emellett tervezi a honlap megújítását is.
 

A hazai tervekkel kapcsolatban elmondta: év végéig elkészül egy felmérés, amelyből kiderül, miként érzik magukat a hallgatók az egyetemen. Megkezdődik az Egyetem téri campuson található TEK-sporttelep rehabilitációja, amely során egy többfunkciós csarnok épülne a Matematikai Kar épülete mögött. A hallgatói központ a tervek szerint a TEK-es tanulmányi szolgáltató irodának adna otthont, emellett különböző rendezvények helyszíne is lenne.