szon-sportoldal

2007.12.04. 13:20

Cél szerdára: megelőzni a Brnót

<p>Harmadik hazai csoportmérkőzése előtt változatlan a Marso-Vagép NYKK célja a férfi kosárlabdázók Közép-európai Ligájában: megszerezni az első győzelmet.</p>

Az ellenfél a cseh A plus Brno gárdája lesz, amellyel szemben egy hete hosszabbítás után kaptak ki 93–89-re Brane Savicék.

Nem lehet azt mondani, hogy jó előjelekkel várnák a felek az összecsapást, hiszen a bajnokságban az NYKK Fehérváron kapott nagy pofont, a Brno pedig hazai pályán az Ostrava ellen vesztett 86–57-re. Kérdés tehát, hogy melyik fél tér magához a szerdán 18 órakor kezdődő összecsapáson.

– Nyerni szeretnénk, ez egyértelmű – jelentette ki Déri Csaba, a nyíregyháziak trénere. – A múlt szerdán nagyon szoros meccset vívtunk a csehekkel, egyik fél sem vezetett egyszer sem tíz ponttal, végül egy megnyertnek hitt találkozót engedtünk ki a kezünkből a nagy egyéni hibák miatt. Ezzel együtt vallom, a mi csapatunk minőségibb, mint a cseh, és ezt szeretnénk érvényre is juttatni.

– Szerencsés lenne, ha legalább öt ponttal nyernénk, hiszen ebben az esetben az egymás elleni mérlegnek köszönhetően megelőznénk a Brnót, és megszerezhetnénk a csoport harmadik helyét. És, hogy benne maradt-e a csapatban a fehérvári kiütés? Nos, a hétfői edzésen még úgy éreztem, hogy igen, de éppen ezért jön jól a szerdai meccs, hiszen a szombati Falco elleni bajnoki előtt az önbizalmunk is visszatérhet egy kedvező eredmény elérése esetén.

Érdekesség, hogy a hétvégén mindkét gárda 57 szerzett pontig jutott, és a Nyíregyházában  Sitku és Mouton 14-14, a cseheknél Gajdosik és Norwa 10-10 ponttal volt a legeredményesebb játékos az Albacomp, illetve az Ostrava ellen.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!