Debreceni erődemonstráció

A négy alapemberét nélkülöző DVSC-Korvex 52 gólt dobott a sereghajtó Hunniának.

Ezek azok a meccsek, amikből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni – mondta az egyik debreceni szurkoló a szombat esti DVSC-Korvex–Hunnia női élvonalbeli bajnokit követően a Hódos Imre Sportcsarnokban. Örömtüzeket valóban nem szabad gyújtani és a helyén kell kezelni a tabella utolsó helyén álló fővárosi csapat legyőzését, de azért voltak olyan dolgok, amire építeni lehet és kell is a jövőben.

 Az 52–14-es debreceni siker önmagáért beszél, főleg a majdnem egy percre jutó dobott találatok száma, illetve a kevés kapott gól. S mindezt a Loki négy meghatározó játékosa, Mörtel Renáta, Bulath Anita, Kazai Anita és Triffa Ágnes nélkül érték el, s lényegében a helyükön ifista kéziseket szerepeltetve. Nem mellékesen Dakos Noémi, Szalai Babett és Karalyos Orsolya igazán kitettek magukért, ráadásul gólt is lőttek, míg a kapus Pácz Viktória többek között egy büntető védésével tette felejthetetlenné élvonalbeli debütálását. A Köstner-tanítványok mindenképpen dicséretet érdemelnek azért is, mert amellett, hogy a közönség szórakoztatására törekedtek, a legutolsó percig hajtottak, küzdöttek. A DVSC-ből többen is kiemelkedő produkciót nyújtottak, Bogdanovics Annamária 10 góljával a legeredményesebb játékos volt, Hornyák Dóra 7, míg Juhász Gabriella, Csáki Viktória és Dakos 6-6 találatig jutott.

A DVSC-Korvex legközelebb február 26-án, pénteken 17 órától a Kiskunhalas ellen lép pályára, akkor is hazai környezetben.

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Tetszett a lányok hozzáállása, nem voltak üresjárataink. Abban a ritmusban játszottunk, amiben a jövőben is szeretnénk.

Sellei Zoltán: – Súlyos vereséget szenvedtünk, amelynek egyik oka a két csapat közti különbség, a másik, hogy játékosaim egy része a második, illetve a harmadik meccsét játszotta ezen a napon.

TÉNYEK

  • DVSC-KORVEX–HUNNIA KSK 52–14 (28–8)
  • Debrecen, 800 néző. Vezette: Tóth I., Ungvári
  • DVSC: KISS É. – Slakta 1, Bognár B. 3, Lovric 3, Szabó V. 4, BOGDANOVICS 10 (1), JUHÁSZ G. 6 (1). Csere: Pácz (kapus), HORNYÁK D. 7, CSÁKI 6, Szalai B. 5, Borbás, DAKOS 6, Karalyos 1. Edző: Köstner Vilmos
  • HUNNIA: Kiss O. – Horváth M. 2, Ökrös 2, Rózsahegyi 2, Bodó 1, Lázár 3, Selenka 1 (1). Csere: Pécsi (kapus), Klug 2 (1), Kaufmann, Tóth Á., Uhrin 1, Szabados, Pál. Edző: Sellei Zoltán
  • Kiállítások: 8, ill. 6 perc
  • Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
  • Az eredmény alakulása. 11. p.: 11–2. 22. p.: 20–4. 44. p.: 39–9. 57. p.: 50–12.

Címkék: , , ,