Helyi közélet

2015.11.26. 10:26

Ötvenedik alkalommal kerülnek kalapács alá a képek a Villás Galériában

Debrecen - Genetikai sérült gyerekek jövőjét színezhetik Holló László évtizedekkel ezelőtti ecsetvonásai.

Debrecen - Genetikai sérült gyerekek jövőjét színezhetik Holló László évtizedekkel ezelőtti ecsetvonásai.

A Kossuth-díjas magyar festő önarcképét jótékony célra ajánlotta fel a Villás Galéria. A debreceni aukciósház ötvenedik jubileumi festmény és műtárgyárverésén a képért kapott összeggel a Debreceni Gyermekklinika Daganatos és Fogyatékos Gyermekek Genetikai Ellátásáért Alapítványt támogatja. – Az utóbbi két évtizedben jelentősen fejlődött a örökléstudomány, a legapróbb elváltozásokat is ki tudják mutatni, ám ehhez drága eszközökre van szükség vagy arra, hogy a mintákat külföldre küldjük – mondta az alapítvány kuratóriumi elnöke Oláh Éva emeritus professzor.

– A műtárgy azon túl, hogy a szépérzékünkre hat és elegáns lakásdíszítő, mindig jó befektetés is – fejtette ki Máté László. A műgyűjtő hozzátette: a Villás Galéria a vidéki műkereskedelem fővárosa.

A december 5-én 15 órakor kezdődő aukción 205 festmény és műtárgy keresi új tulajdonosát több mint 47 millió forintnyi kikiáltási árért. A legdrágább – 6,5 millió forintról induló – tétel Mednyányszky László alkotása és kalapács alá kerül egy védett mű is: Mészöly Géza Patakparton című munkája. Az esemény után december 7-én 17 órától Karácsonyi Kamaraárverést is szerveznek.

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában