Debreceni countrysiker Spanyolországban

Akt.:
Debreceni countrysiker Spanyolországban
© Fotó: magánarchívum
Debrecen – Második lett a Cactus Country Club Debrecen az április első hétvégéjén Madridban megrendezett Country Sierra Anniversaio Octavo Fesztivál nemzetközi versenyén.

A rangos találkozón – amelyen hét csapat indult – ezúttal is egy újításnak számító tánccal mérettették meg magukat a Cactus tagjai. Az AC/DC klasszikusának, a Highway to hellnek a bluegrasses feldolgozása hatalmas sikert aratott Madridban. Kiss Richárd Gábor, a klub vezetője a csapat nevében köszöni a támogatást mindenkinek, aki ebben a munkában a háttérből vagy közvetlen módon részt vett.

A fellépésről videó is készült, ezt itt lehet megnézni.

Tavaly is taroltak

Nem akármilyen élmény lehet a Cactusnál táncolni, ugyanis tavaly hasonló sikerre lehettek büszkék a debreceni táncosok. A tavalyi madridi linedance-fesztivál versenyén első helyezést értek el, egyedülálló sikerként ebben a műfajban. Mint megtudtuk, a fiatal debreceni táncosok már eddig is több nemzetközi fesztiválon értek el jó eredményeket, s kiemelendő, hogy mindezt saját erőből hozták létre. A tavalyi diadalt kilenc csapat – belga, olasz, osztrák, spanyol, katalán társulatok – közt szerepelve aratták.

HBN